Ανατροπή στην Τουρκιά για το Falcon: «Δεν υπήρξε έκρηξη στον αέρα»
NewsroomΕξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση με τη συντριβή του ιδιωτικού αεροπλάνου τύπου Falcon τον Δεκέμβριο στην Τουρκία, στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης.
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη της προκαταρκτικής έκθεσης, με την οποία διαψεύδονται οι εικασίες πως η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκε από έκρηξη.
Αναφερόμενη στην έκθεση, η κρατική ειδησεογραφική υπηρεσία Anadolu ανέφερε ότι το αεροσκάφος «συνετρίβη σε μια κορυφή λόφου σε υψόμετρο 1.252 μέτρων, με τους κινητήρες του να λειτουργούν σε υψηλή ταχύτητα, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητά του». Επιπλέον, με βάση τα όσα αναφέρει η έκθεση, οι κινητήρες «λειτουργούσαν κανονικά κατά τη στιγμή της συντριβής».
Για ηλεκτρική βλάβη κάνουν λόγο αξιωματούχοι
Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η πρόσκρουση δημιούργησε «τόσο υψηλή κινητική ενέργεια που το βραχώδες έδαφος δεν μπόρεσε να την απορροφήσει», με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να διαλυθεί και τα συντρίμμια να διασκορπιστούν σε έκταση περίπου 150.000 τετραγωνικών μέτρων. Συνεπώς, δεν συνετρίβη στον αέρα. Αναφέρθηκαν σε μια σύντομη λάμψη τη στιγμή της πρόσκρουσης, αλλά δεν βρήκαν στοιχεία για πυρκαγιά στο εσωτερικό του αεροσκάφους.
Η έκθεση δεν κατέληξε σε συμπέρασμα σχετικά με την αιτία της συντριβής, ενώ η τελική έκθεση αναμένεται να δημοσιευθεί μετά από περαιτέρω τεχνικές εξετάσεις και ανάλυση των δεδομένων του καταγραφέα πτήσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η συντριβή του αεροσκάφους λίγο μετά την απογείωση προκλήθηκε από ηλεκτρική βλάβη.
Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη συντριβή σκοτώθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Μοχάμεντ Άλι αλ Χαντάντ, όπως και άλλοι τέσσερις Λίβυοι στρατιωτικοί, καθώς και τρία μέλη του πληρώματος μια εκ των οποίων ήταν Ελληνίδα αεροσυνοδός.
- Φρίκη στην Αχαΐα: Προφυλακίστηκε 50χρονος μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση πέντε κοριτσιών
- Έκρηξη στην Πλάκα: Τα πρόσωπα της τραγωδίας και το μυστήριο στον δεύτερο όροφο
- Τουταγχαμών: Νέα ευρήματα «δείχνουν» κρυφούς θαλάμους πίσω από τον τάφο του - Το μυστήριο της Νεφερτίτης
- Ελληνικό έπος στη Γερμανία! Η τρομερή Εθνική του Γιοβάνοβιτς άλωσε το Άουγκσμπουργκ