Κόσμος|29.01.2026 09:46
H EE έβαλε στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις τους Φρουρούς της Επανάστασης
NewsroomΣτη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων έβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάγια Κάλας, σήμερα, Πέμπτη, ενόψει του συμβουλίου των υπουργών που είναι προγραμματισμένο για αύριο, Παρασκευή.
Παράλληλα, η Κάλας ανέφερε ότι η Ε.Ε. αναμένεται να επιβάλει κυρώσεις σε συγκεκριμένα άτομα στο Ιράν για τη βία που ασκήθηκε εναντίον διαδηλωτών.
«Αναμένω ότι τα διπλωματικά κανάλια με το Ιράν θα παραμείνουν ανοικτά ακόμα και μετά την εγγραφή στη λίστα», σημείωσε η Κάλας.
Διαβάστε ακόμη
- Ποια μέτρα στήριξης εξετάζει η κυβέρνηση και τι θα κρίνει τις τελικές αποφάσεις
- Έρχονται απεργίες διαρκείας στα ταξί - Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό
- Η «απειλητική» δήλωση του Ταλ Ντίλιαν που δυσκολεύει την κυβέρνηση, η επίθεση των Ουκρανών σε ελληνικό πλοίο και το κόμμα Τσίπρα που έχει ήδη προβλήματα
- Ο Τραμπ προβλέπει «πολύ κακό μέλλον» για το ΝΑΤΟ αν τα μέλη δεν βοηθήσουν να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ