«Έλα στο Κίεβο αν τολμάς»: Ο Ζελένσκι απορρίπτει τη Ρωσία ως τοποθεσία συνάντησης με τον Πούτιν
NewsroomΣε μια ανοιχτή πρό(σ)κληση προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απαντώντας στις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει δεχθεί πρόσκληση από το Κρεμλίνο για επίσημη συνάντηση στη Μόσχα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως μια τέτοια κίνηση είναι «απολύτως αδύνατη», τονίζοντας πως δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του ούτε στη ρωσική πρωτεύουσα, ούτε στη Λευκορωσία. Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητά του για μια σύνοδο ηγετών σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, αρκεί αυτή να μην πραγματοποιηθεί σε έδαφος με ισχυρούς δεσμούς με το Κρεμλίνο.
«Είναι αδύνατο για μένα να συναντήσω τον Πούτιν στη Μόσχα. Θα ήταν το ίδιο με το να με συναντούσε εκείνος στο Κίεβο», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα: «Μπορώ κάλλιστα να τον προσκαλέσω στο Κίεβο -ας έρθει. Τον προσκαλώ δημόσια, αν τολμάει φυσικά».
Τέλος, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε σκεπτικός σχετικά με τις αναφορές που θέλουν τη Ρωσία να έχει συμφωνήσει στην παύση των επιθέσεων κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας για διάστημα μίας εβδομάδας, διατηρώντας ισχυρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις του Κρεμλίνου, μεταδίδει το Skynews.
- Η πιο κρύα Πρωτομαγιά εδώ και 70 χρόνια στη χώρα - Άφησε... πίσω 1944 και 1987
- Σοβαρό ατύχημα σε τελετή υποδοχής αεροσκάφους στον Άραξο: Κατέρρευσε η σκάλα - Τρεις τραυματίες
- Ηράκλειο: Νεαροί μαχαίρωσαν πορτιέρη σε μπαρ επειδή... έφαγαν πόρτα - Βίντεο ντοκουμέντο
- Ιστορικό ορόσημο στο Τέξας: Φορτηγό παρέδωσε φορτίο χωρίς οδηγό - Δείτε βίντεο