Κόσμος|20.05.2019 15:10

ΗΠΑ: Επιχειρηματίας πλήρωσε φοιτητικά δάνεια αξίας 40 εκατ. δολάρια

Newsroom

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μουρχάουζ, στην Ατλάντα των ΗΠΑ, την ημέρα της αποφοίτησής τους, καθώς ένας δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας αποφάσισε να αποπληρώσει όλα τα φοιτητικά τους δάνεια.

Ο λόγος για τον Αφροαμερικανό Ρόμπερτ Φ. Σμιθ, ιδρυτή και CEO της εταιρείας Vista, η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε 4,4 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με την Dailymail, το κόστος των δανείων για τους περίπου 430 φοιτητές που αποφοίτησαν, υπολογίζεται σε περίπου 40 εκατ. δολάρια.

«Εκ μέρους των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου που έχουν ζήσει σε αυτή τη χώρα, θα βάλουμε λίγα καύσιμα στο λεωφορείο σας», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος εξηγώντας ότι η οικογένειά του θα δημιουργήσει ένα ταμείο για να πληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια των φοιτητών.

Ο επιχειρηματίας έδωσε το «παρών» στην αποφοίτηση του πανεπιστημίου, στο οποίο φοιτούν μόνο Αφροαμερικανοί. Εκεί έχουν σπουδάσει, μεταξύ άλλων, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο νεότερος, ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι και ο ηθοποιός Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

«Θέλω να διασφαλίσουμε πως η κάθε τάξη θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες στο μέλλον, διότι είμαστε αρκετοί ώστε να φροντίσουμε την κοινότητά μας. Είμαστε αρκετοί για να διασφαλίσουμε ότι έχουν όλοι μία ευκαιρία στο Αμερικανικό Όνειρο», υπογράμμισε ο Σμιθ, εξηγώντας τον λόγο που τον οδήγησε σε αυτή την πράξη.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο Σμιθ είναι από το 2015 ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός, καθώς η περιουσία του ξεπερνά εκείνη της Όπρα Γουϊνφρεϊ.

Στο άκουσμα της είδησης οι φοιτητές ενθουσιάστηκαν, καθώς δεν θα τους απασχολούν πλέον τα υπέρογκα φοιτητικά δάνεια που ταλαιπωρούν τεράστιο ποσοστό των νέων στις ΗΠΑ.

T

φοιτητέςΗΠΑ