Κόσμος|12.03.2026 10:17
New York Times: Πάνω από 11,3 δισ. δολάρια στοίχισε στις ΗΠΑ η πρώτη εβδομάδα του πολέμου
NewsroomΠερισσότερα από 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια κόστισε στις τις ΗΠΑ η πρώτη εβδομάδα του πολέμου εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times.
Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, η οποία επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει, από τον αριθμό αυτό εξαιρούνται διάφορα κόστη, όπως για παράδειγμα για την προετοιμασία των πληγμάτων, κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι το πραγματικό κόστος είναι πολύ υψηλότερο.
Αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είχαν εξάλλου πει σε μέλη της αμερικανικής εθνικής αντιπροσωπείας πως μόνο τις πρώτες δυο ημέρες του πολέμου χρησιμοποιήθηκαν όπλα ή πυρομαχικά αξίας 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό πολύ πιο υψηλό από ό,τι είχε αναφερθεί ως τώρα, κατά δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου.
Διαβάστε ακόμη
- Επιστροφή μισό αιώνα πριν: Σκηνικό 1970 στην παγκόσμια αγορά από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου
- Νέες «βολές» Σαμαρά κατά Μητσοτάκη: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι
- Επιστήμονες ανακάλυψαν: Η Σαχάρα ήταν κάποτε πράσινη και βροχερή
- Νόβακ Τζόκοβιτς: Κέρδισε τον «καλύτερο πόντο που έχεις δει ποτέ»