Οι χώρες του Κόλπου καλούν το Ιράκ να βάλει τέλος σε επιθέσεις φιλοϊρανικών οργανώσεων από το έδαφός του
NewsroomΟι χώρες του Κόλπου και η Ιορδανία ζήτησαν σήμερα από την ιρακινή κυβέρνηση να λάβει «αμέσως» μέτρα για να σταματήσουν οι επιθέσεις που εξαπολύουν φιλοϊρανικές οργανώσεις από το έδαφος του Ιράκ εναντίον γειτονικών χωρών.
Η κοινή δήλωση υπογράφεται από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και την Ιορδανία. Σε αυτήν αναφέρεται ότι η έκκληση γίνεται για τη διατήρηση των «αδελφικών σχέσεων» και την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης.
Αναλαμβάνουν καθημερινά την ευθύνη για «δεκάδες» επιθέσεις
Ορισμένες ιρακινές ένοπλες οργανώσεις που ανήκουν στο φιλοϊρανικό δίκτυο «Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», αναλαμβάνουν καθημερινά την ευθύνη για «δεκάδες» επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες εναντίον «του εχθρού» στο Ιράκ και τη Μέση Ανατολή, χωρίς να κατονομάζουν συγκεκριμένη χώρα.
Από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ και των ΗΠΑ κατά του Ιράν, ιρακινές πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις σε αρκετές αμερικανικές βάσεις στην περιοχή.
- Χωρίς περιττώματα δε θα υπήρχε ζωή στη Γη: Η επιστημονική ανακάλυψη που ανατρέπει πολλά
- Απίθανο ελληνικό πάρτι στο Άρσεναλ - Ντόρτμουντ: Γκολάρα ο Καρέτσας, ασίστ και κερδισμένο πέναλτι ο Τζόλης!
- Ιράν: Βίντεο με τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ έδωσε στη δημοσιότητα η Τεχεράνη - Αμφισβητείται το πότε τραβήχτηκε
- Μήλος: Εισαγγελική παρέμβαση για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο - Έρευνα για την προσγείωση στην παραλία