Διήμερη εκεχειρία στην Ουκρανία κήρυξε ο Πούτιν - Απορρίπτει ο Ζελένσκι
NewsroomΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε σήμερα (4/5) διήμερη κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για τη νίκη του σοβιετικού στρατού επί των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, ο στρατός θα τηρήσει μονομερή κατάπαυση του πυρός στις 8 και 9 Μαΐου «με βάση την απόφαση του ανώτατου ηγέτη των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν».
Το υπουργείο προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι αν η Ουκρανία επιχειρήσει να διαταράξει τις εορταστικές εκδηλώσεις «θα υπάρξει μαζική πυραυλική επίθεση αντιποίνων στο κέντρο του Κιέβου».
Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο, στις 8 και 9 Μαΐου, πραγματοποιούνται στη Μόσχα μια σειρά από εκδηλώσεις και μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Απορρίπτει ο Ζελένσκι
Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε την εκεχειρία από τη Ρωσία ως «μη σοβαρή». Υποστήριξε ότι δεν έχει νόημα καμία εκεχειρία που θα διαρκέσει μόνο μία μέρα.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η Ουκρανία δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν για την εκεχειρία.
- Τι αποκάλυψε ο διασώστης του ΕΚΑΒ στο OPEN για Μαζωνάκη: «Ο απινιδωτής των γιατρών δεν λειτουργούσε»
- Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς δρούσε η σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών - Το κόλπο με την κόλλα και πως έλεγχαν ποιοι έλειπαν από τα σπίτια
- «Μας διέγνωσε καρκίνο στις σάλπιγγες και μικρόβια στο αίμα ενώ ήμασταν υγιείς»: Νέα καταγγελία για τη γιατρό που προφυλακίστηκε για τον θάνατο του Μαζωνάκη
- Άρον άρον μαζεύει ο Μπελέρης τα κολακευτικά σχόλια για Κασιδιάρη - «Ανακαλώ, ήταν άστοχη η αποστροφή μου»