Βρετανία: Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ
NewsroomΈναν 28χρονο Βρετανό συνέλαβαν το βράδυ του Σαββάτου (11/7) οι βρετανικές Αρχές στο Νότιο Γιορκσάιρ, ως ύποπτο για τη δολοφονία της πρώην υπουργού και βουλευτή των Συντηρητικών Αν Γουίτικαμ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος συνελήφθη «με την υποψία της ανθρωποκτονίας» της 78χρονης πολιτικού και παραμένει υπό κράτηση, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί η οικογένεια του θύματος.
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν τρομοκρατικό ή πολιτικό κίνητρο
Την ίδια ώρα, οι Αρχές διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν τρομοκρατικό ή πολιτικό κίνητρο πίσω από τη δολοφονία.
Η Γουίτικαμ βρέθηκε νεκρή την Πέμπτη (9/7) στο σπίτι της στο Χέιτορ του Ντέβον, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτιμάται ότι είχε χάσει τη ζωή της μία ημέρα νωρίτερα. Όπως είχε αναφέρει ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας, Ματ Λόνγκμαν, η πρώην υπουργός έφερε σοβαρά τραύματα.
Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας
Πρόκειται για τη δεύτερη σύλληψη στο πλαίσιο της έρευνας. Ένας 26χρονος είχε συλληφθεί την Παρασκευή, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο σε βάρος του.
Η Αν Γουίτικαμ υπήρξε επί δεκαετίες μία από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της βρετανικής πολιτικής. Διετέλεσε βουλευτής των Συντηρητικών και υπουργός, ενώ το 2019 εξελέγη ευρωβουλευτής με το Brexit Party του Νάιτζελ Φάρατζ. Μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου του Reform UK για θέματα μετανάστευσης.
Ο Νάιτζελ Φάρατζ απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα, χαρακτηρίζοντάς την άνθρωπο που «αφιέρωσε τη ζωή της στη δημόσια υπηρεσία», ενώ το Σάββατο επισκέφθηκε το Ντέβον για να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη της.
Μετά τη δολοφονία της, το Reform UK αποφάσισε να παρέχει 24ωρη προσωπική φύλαξη στους βουλευτές του, με το κόστος να καλύπτεται από το ίδιο το κόμμα, υπό τον φόβο πιθανών παρόμοιων επιθέσεων.
- Ιστορίες από τα άδυτα των ανακτόρων στην Ελλάδα: Ο μυστικός έρωτας του βασιλιά Κωνσταντίνου, η κρυφή ερωτική ζωή του βασιλιά Παύλου
- Μητσοτάκης: Απέναντι στην τρομοκρατία δεν χωρούν ούτε αστερίσκοι, ούτε συμψηφισμοί
- Marfin: Πώς έφτασαν οι αρχές στους υπόπτους 08, 10 και 11 - Το σακίδιο με τα τρία αστέρια και οι διακοπές
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Πέθανε ο ένας από τους δυο σοβαρά εγκαυματίες