Πούτιν για Ουκρανία: Υπάρχει πιθανότητα ειρηνευτικής συμφωνίας
NewsroomΤην εκτίμηση ότι υπάρχει πιθανότητα επίτευξης ειρηνευτικής συμφωνίας για την Ουκρανία εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στην ολομέλεια του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ.
Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε όσους, όπως είπε, καταβάλλουν προσπάθειες για την επίλυση της σύγκρουσης, επισημαίνοντας ότι θεωρεί πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια για μια συμφωνία.
«Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι προσπαθούν να συνεισφέρουν στην επίλυση αυτού του θέματος. Υπάρχει πιθανότητα; Κατά τη γνώμη μου, ναι, υπάρχει», δήλωσε. Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ρωσία και η Ουκρανία πρέπει πρώτα και κύρια να καταλήξουν σε συμφωνία», υπογραμμίζοντας πως η τελική ευθύνη για τη διευθέτηση της σύγκρουσης ανήκει στις δύο άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές.
Αναφορά σε ΗΠΑ και Κίνα
Ο Πούτιν αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που επιχειρούν να διαδραματίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες παρακολουθούν στενά το ζήτημα και καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να υπάρξει ειρηνική επίλυση.
Όπως ανέφερε, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θέτει συστηματικά το θέμα της Ουκρανίας στις μεταξύ τους συναντήσεις.
«Τελικά, όμως, το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί από τις χώρες που εμπλέκονται στη σύγκρουση, τη Ρωσία και την Ουκρανία. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Ωστόσο, είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι προσπαθούν να συμβάλουν σε μια λύση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε την κατηγορία του ότι οι ουκρανικές προειδοποιήσεις σχετικά με κινδύνους για αεροσκάφη στον ρωσικό εναέριο χώρο συνιστούν, κατά την άποψή του, «κρατική τρομοκρατία».
- Θρίλερ στον Μαραθώνα: Έθαψε τη μητέρα της στην αυλή για να εισπράττει τη σύνταξή της
- «Ανυπόστατοι ισχυρισμοί»: Διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα και τα Ειδικά Χωροταξικά Πλαίσια
- Πέθανε η γυναίκα-σύμβολο του φεμινισμού, Gloria Steinem
- Κεφαλονιά: Κραυγή αγωνίας για τα άλογα του Αίνου - Χωρίς νερό, τα πυροβολούν στους δρόμους