Κόσμος|03.06.2019 20:03

Ινδία: Δωρεάν μετακινήσεις γυναικών με τα μέσα μεταφοράς για ασφάλεια

Newsroom

Δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς θα προσφέρει το Νέο Δελχί στις γυναίκες της πόλης προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της ινδικής πρωτεύουσας.

Μετά τον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας που επέβαινε σε ιδιωτικό λεωφορείο στο Νέο Δελχί το 2012, το θέμα της σεξουαλικής βίας στην Ινδία είναι στο προσκήνιο καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό είχε προκαλέσει οργή και αγανάκτηση παγκοσμίως.

Το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης θα εφαρμοστεί μέσα στους επόμενους μήνες και θα αφορά σχεδόν 850.000 γυναίκες. Παρόλο που το μέτρο θα κοστίζει περίπου 102 εκατ. ευρώ ετησίως, αναμένεται να βελτιώσει την ασφάλεια των γυναικών και να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, όπως εξήγησε ο τοπικός εκπρόσωπος Άρβιντ Κεζριουάλ.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό, πως με σχεδόν 20 εκατομμύρια κατοίκους, το Νέο Δελχί είναι από τις πιο μολυσμένες πόλεις παγκοσμίως, ενώ το δίκτυο των δημοσίων μέσων μεταφοράς είναι αναποτελεσματικό. Επιπλέον ο διπλασιασμός της τιμής των εισιτηρίων του μετρό τους τελευταίους μήνες ανάγκασε μεγάλο μέρος των κατοίκων της πόλης να κινούνται πεζοί.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας στην πρωτεύουσα, η περιφερειακή κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να εγκαταστήσει 150.000 κάμερες βιντεοπαρακολούθησης στο Νέο Δελχί μέσα στο 2019.

γυναίκεςΜΜΜΙνδία