Κόσμος|13.11.2018 18:30

Καλιφόρνια: H φωτιά αγκαλιάζει αυτοκινητόδρομο με εκατοντάδες αμάξια (vid)

Newsroom

Τρομακτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την μεγάλη φωτιά της Καλιφόρνια η οποία μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 42 ανθρώπους ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που αγνοούνται.

Πλάνα από ελικόπτερο δείχνουν τον αυτοκινητόδρομο 118 στην Σίμι Βάλεϊ να έχει βρεθεί αντιμέτωπος με ένα μεγάλο μέτωπο της φωτιάς ενώ την ίδια ώρα επάνω κινούνται εκατοντάδες αυτοκίνητα, τα οποία κυριολεκτικά περνάνε δίπλα από τις φλόγες.

Τις εικόνες βγαλμένες από ταινία συμπληρώνει ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής που με χειρουργική ακρίβεια ρίχνει νερό στις φλόγες προκειμένου να μην περάσουν πάνω από τον δρόμο και απειλήσουν τα εκατοντάδες διερχόμενα αυτοκίνητα.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί τα πτώματα τουλάχιστον 42 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην αποκαλούμενη Camp Fire, στη βόρεια Καλιφόρνια, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται για την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας αυτής, ανακοίνωσε ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, ο Κόρι Χόνι.

«Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί τα λείψανα 13 νέων θυμάτων, κάτι που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 42. Αν έχω καταλάβει σωστά, πρόκειται για την πιο πολύνεκρη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας», είπε ο σερίφης Χόνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Με τη δήλωση αυτή, ο Χόνι διόρθωσε την προηγούμενη εκτίμησή του κατά την οποία η πυρκαγιά Καμπ είναι η φονικότερη στην ιστορία ολόκληρων των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη δασική πυρκαγιά θεωρείται επίσης η πιο καταστροφική στην ιστορία της Πολιτείας, αφού απανθράκωσε πάνω από 7.100 σπίτια και άλλα κτίρια, ανάμεσά τους ένα νοσοκομείο, αφότου εκδηλώθηκε, την Πέμπτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Καλιφόρνιαφωτιάπυρκαγιά