Κόσμος|13.11.2018 18:29

Νέα επίθεση Τραμπ σε Μακρόν: «Πληρώστε για το ΝΑΤΟ»

Newsroom

Επίθεση στον Εμμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή όσα έγιναν στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Λίγες ημέρες μετά τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στις αιχμές του Εμμανουέλ Μακρόν περί πατριωτισμού και εθνικισμού, που σύμφωνα με πολλούς, είχαν ως αποδέκτη τον Αμερικανό πρόεδρο. 

«Ο Εμμανουέλ Μακρόν προτείνει την οικοδόμηση στρατού για την προστασία της Ευρώπης απέναντι στις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Αλλά η Γερμανία ήταν αντίπαλος στον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο – Πώς πήγαν τα πράγματα τότε για τη Γαλλία; Άρχισαν να μαθαίνουν γερμανικά στο Παρίσι πριν φτάσουν οι ΗΠΑ. Πληρώστε για το ΝΑΤΟ ή όχι», ήταν το πρώτο tweet του Ντόναλντ Τραμπ. 

Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ επανήλθε στην ιδιότυπη γαλλοαμερικανική κόντρα, με παράδειγμα τα γαλλικά κρασιά. 

«Στο εμπόριο, η Γαλλία φτιάχνει εξαιρετικό κρασί, όμως το ίδιο κάνουν και οι ΗΠΑ. Το πρόβλημα είναι ότι η Γαλλία δημιουργεί εμπόδια για τις ΗΠΑ για να πουλήσει στη γαλλική αγορά τα κρασιά της και χρεώνει υψηλούς δασμούς, ενώ οι ΗΠΑ διευκολύνουν τα γαλλικά κρασιά και χρεώνουν πολύ χαμηλούς δασμούς. Δεν είναι δίκαιο, πρέπει να αλλάξει!», έγραψε. 

Όμως ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι είχε κι άλλα να πει, στοχεύοντας εκ νέου στο πρόσωπο του Γάλλου ομολόγου του, υπενθυμίζοντας ότι τα ποσοστά αποδοχής του δεν είναι και στα καλύτερά τους. 

«Το πρόβλημα είναι ότι ο Εμμανουέλ υποφέρει από πολύ χαμηλά ποσοστά αποδοχής στη Γαλλία, 26% και ανεργία κοντά στο 10%. Προσπαθούσε να αλλάξει την ατζέντα. Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει χώρα με περισσότερο εθνικισμό από τη Γαλλία, πολύ περήφανοι άνθρωποι -και δικαίως!...», έγραψε, για να προσθέσει: «Κάντε τη Γαλλία μεγάλη ξανά». 

Εμμανουέλ ΜακρόνΝτόναλντ Τραμπ