Κόσμος|15.06.2019 21:52

Τσερνόμπιλ: Το μοντέλο με τις προκλητικές πόζες δεν ήταν λέει στην απαγορευμένη ζώνη

Newsroom

Η Veronika Rocheva, το μοντέλο που κατηγορήθηκε ότι έκανε προκλητική φωτογράφιση στην απαγορευμένη ζώνη του Τσερνόμπιλ, βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Η απήχηση της τηλεοπτικής σειράς για το Τσερνόμπιλ του HBO, ήταν τόσο μεγάλη που αρκετοί influencers και instagrammers έκαναν... ουρές, για να βρεθούν εντός της απαγορευμένης ζώνης και να βγάλουν selfies για τον προσωπικό τους λογαριασμό. Η σειρά «Τσερνόμπιλ » του HBO εκτόξευσε τον τουρισμό στην περιοχή όπως είπαν στο «Έθνος τη Κυριακής» τουριστικά γραφεία του Κιέβου.

Ανάμεσα στους «τηλεοπτικούς» τουρίστες και η Veronika Rocheva, η οποία φωτογραφήθηκε ημίγυμνη στο Πρίπιατ και προκάλεσε αντιδράσεις. Σύμφωνα με τους χρήστες των social media η Veronika και οι φίλοι της έδειξαν απίστευτη έλλειψη σεβασμού σε μία περιοχή που προκάλεσε άμεσα ή έμμεσα τον θάνατο σε ανυπολόγιστο αριθμό ανθρώπων.

Veronika Rocheva

Η 23χρονη αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών και είπε ότι οι φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν καν εκεί αλλά σε διπλανή πόλη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο life.ru είπε:

Veronika Rocheva

«Δεν ξέρω γιατί αποφασίσαμε να βάλουμε την συγκεκριμένη πόλη ως τοποθεσία. Οι φωτογραφίες ήταν τραβηγμένες σε μία ερειπωμένη περιοχή στο Νοβοσιμπίρισκ. Έμοιαζε με το Πρίπιατ και απλά βάλαμε αυτή την πόλη για τοποθεσία. Δεν περιμέναμε τόσο αρνητικές αντιδράσεις. Δεν σκεφτήκαμε τις συνέπειες. Για την ακρίβεια έκανα ένα vlog για το περιβάλλον και εμπνεύστηκα αυτή την φωτογραφία από το Τσερνόμπιλ του HBO. Αυτό μας έκανε να βάλουμε το Πρίπιατ. Και οι δύο έμοιαζαν το ίδιο εγκαταλελειμμένες. Δεν θέλαμε να πειράξουμε ή να προσβάλουμε κάποιο που έζησε μία τέτοια τραγωδία. Σεβόμαστε τα θύματα της ιστορίας αυτής».

Veronika Rocheva

H νέα μεγάλη επιτυχία του HBO είναι βασικό θέμα συζήτησης το τελευταίο διάστημα σε όλο τον κόσμο. Η σειρά Τσερνόμπιλ που βρίσκεται στην κορυφή του IMDb, με βαθμολογία 9,6/10, ενώ στο αντίστοιχο ρωσικό KinoPoisk, έχει 9,1/10, έχει καταφέρει με μόλις 5 επεισόδια να εκπλήξει τους ειδικούς και το κοινό που το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. 

Τσερνόμπιλ Chernobyl