ΗΠΑ: Ο «πυρηνικός εκβιασμός» του Ιράν πρέπει να αντιμετωπιστεί
NewsroomΤα σχέδια της Τεχεράνης να υπερβεί τα διεθνώς συμφωνηθέντα όρια του αποθέματός της σε ουράνιο χαμηλού βαθμού εμπλουτισμού (LEU) ισοδυναμούν με «πυρηνικό εκβιασμό» και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ολοένα κι αυξανόμενη πίεση της διεθνούς κοινότητας, διαμήνυσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
«Το σχέδια εμπλουτισμού του Ιράν είναι πιθανά μονάχα γιατί η φρικτή πυρηνική συμφωνία άφησε τις δυνατότητές του ακέραιες» δήλωσε ο Γκάρετ Μαρκίς. «Ο πρόεδρος Τραμπ το κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Ο πυρηνικός εκβιασμός του καθεστώτος πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ολοένα κι αυξανόμενη πίεση της διεθνούς κοινότητας».
Τα σχόλια αυτά εκ μέρους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας έγιναν μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης σήμερα ότι θα παραβιάσει τους περιορισμούς που ορίστηκαν στη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά της μέσα σε 10 ημέρες.
- O στρατηγός ήταν σχιζοφρενής, εμμονικός, πλησίαζε τα 75 όταν τον αντάμωσε η δόξα – Εκείνος που άλλαξε την πορεία της Ιστορίας!
- Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο ethnos.gr: «Κάθε πόλεμος είναι ένας εμφύλιος, όλοι είμαστε αδέλφια»
- Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης του beach bar για τον θάνατο του 4χρονου στην Πάρο - Στο «μικροσκόπιο» ο ρόλος του ναυαγοσώστη
- Τουρνάς: Πάνω από 400 πυρκαγιές σε 10 ημέρες - «Το 90% των πυρκαγιών οφείλεται σε αμέλεια»