Κόσμος|20.06.2019 12:41

Δολοφόνοι Κασόγκι: «Το πτώμα είναι βαρύ, θα το κόψω στο πάτωμα»

Newsroom

Η εφημερίδα αποκαλύπτει τους σοκαριστικούς διαλόγους που ακολούθησαν μερικά λεπτά μετά το έγκλημα με θύμα τον Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, όταν οι δολοφόνοι συζητούσαν με ποιον τρόπο θα ξεφορτωθούν το πτώμα του δημοσιογράφου.

«Θα μπορέσουμε να βάλουμε τον κορμό σε σακούλα;» αναρωτήθηκε ο Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μούτρεμπ, Σαουδάραβας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, που εργαζόταν ως ανώτερος σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ Ανιές Καλαμάρ.

Τότε ο ιατροδικαστής από το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε «όχι. Είναι πολύ βαρύς». Σύμφωνα με την έκθεση Άνιες ο ιατροδικαστής Σαλάχ Τουμπάιγκι, είχε βρεθεί στη σκηνή του εγκλήματγος προκειμένου να διαμελίσει το πτώμα ώστε να το ξεφορτωθούν με ευκολία.

«Οι αρθρώσεις θα διαχωριστούν. Δεν είναι πρόβλημα. Το πτώμα είναι βαρύ. Πρώτα θα το κόψω στο πάτωμα. Αν πάρουμε πλαστικές σακούλες και το κόψουμε σε κομμάτια θα έχουμε τελειώσει. Θα τα τυλίξουμε όλα μαζί», φαίνεται να λέει σε άλλο σημείο ο ιατροδικαστής στον αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών, Μάχερ Αμπντουλαζίζ Μούτρεμπ.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ ο Μούτρεμπ φέρεται να ήταν ο αρχηγός της 15μελούς ομάδας δολοφόνων που ανέλαβε να βγάλει από τη... μέση τον Τζαμάλ Κασόγκι και βρισκόταν σε απευθείας επαφή με το γραφείο του πρίγκιπα διαδόχου μετά τη δολοφονία.

Σαουδική Αραβίαδολοφονία Κασόγκι