Ερντογάν: Ο ελληνικός Τύπος ευθύνεται για τον «Πόντιο» Ιμάμογλου
Μαρία ΖαχαράκηΣτον ελληνικό Τύπο έριξε τις ευθύνες για το «Πόντιος άρα Έλληνας» που «καταλόγισε» το κυβερνών κόμμα στον υποψήφιο για την Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Τούρκος πρόεδρος.
Σε διακαναλική συνέντευξή του χθες το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι δεν είναι ο ίδιος ή το κόμμα του που προέβαλαν την «ποντιακή» καταγωγή του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για το δήμο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αλλά ο ελληνικός Τύπος.
«Αυτή την παρομοίωση (Πόντιος-Έλληνας) στην πραγματικότητα οι ελληνικές εφημερίδες την έκαναν. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αποφεύγοντας βέβαια να αναφέρει ότι δικός του δήμαρχος (συνοικίας της Κωνσταντινούπολης) έπειτα και ότι το δικό του κόμμα χρησιμοποίησε ως «όπλο» τον ελληνικό Τύπο για να χτυπήσει με την ποντιακή καταγωγή του τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης και νικητή των εκλογών στην Κων/λη στις 31 Μαρτίου, χαρακτηρίζοντάς τον Έλληνα, άρα όχι γνήσιο Τούρκο.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δέχτηκε πολλές επιθέσεις από το δυτικό ευρωπαϊκό τύπο για τις εκλογές της 31ης Μαρτίου, ανάμεσά τους και από τις ελληνικές εφημερίδες, με αποτέλεσμα η μετεκλογική κατάσταση να μετατραπεί σε μία σύγκρουση νοοτροπιών –όπως είπε- στην Τουρκία.
«Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου τί παρομοίωση έγινε; Πώς ασχολήθηκαν με το θέμα όλες οι ελληνικές εφημερίδες; Θυμηθείτε τι έγινε τότε... Όλα αυτά δείχνουν μια σύγκρουση νοοτροπίας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου, γνωρίζετε, υπήρξαν πάρα πολύ σοβαρές επιθέσεις. Ειδικά ο ελληνικός Τύπος την πήγε τη δουλειά αλλού», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για παιχνίδια που προσπαθεί να παίξει η αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διακρίσεις εναντίον των Ποντίων, προκειμένου ο Εκρέμ Ιμάμογλου να κερδίσει ψήφους την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιουνίου.
- Πώς ο κύκλος βίας στη Γαλλία θα επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές - Διεθνολόγος εξηγεί στο ethnos.gr
- «Παραλιακό Βατικανό» με καφετέριες και κλαμπ χωρίς έλεγχο των δήμων βλέπουν εννέα δήμαρχοι της νότιας Αττικής
- Το AI που δουλεύει για τον Μητσοτάκη, ο Καρατζαφέρης που «κυβερνά» και το άνοιγμα του Άδωνι σε Καραμανλή
- Με «γαλλικό κλειδί» θέλει να ανοίξει την πόρτα της συσπείρωσης η κυβέρνηση: Το αφήγημα της σταθερότητας και τα πυρά στην αντιπολίτευση