Ερντογάν: Ο ελληνικός Τύπος ευθύνεται για τον «Πόντιο» Ιμάμογλου
Μαρία ΖαχαράκηΣτον ελληνικό Τύπο έριξε τις ευθύνες για το «Πόντιος άρα Έλληνας» που «καταλόγισε» το κυβερνών κόμμα στον υποψήφιο για την Κωνσταντινούπολη, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Τούρκος πρόεδρος.
Σε διακαναλική συνέντευξή του χθες το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι δεν είναι ο ίδιος ή το κόμμα του που προέβαλαν την «ποντιακή» καταγωγή του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για το δήμο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, αλλά ο ελληνικός Τύπος.
«Αυτή την παρομοίωση (Πόντιος-Έλληνας) στην πραγματικότητα οι ελληνικές εφημερίδες την έκαναν. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αποφεύγοντας βέβαια να αναφέρει ότι δικός του δήμαρχος (συνοικίας της Κωνσταντινούπολης) έπειτα και ότι το δικό του κόμμα χρησιμοποίησε ως «όπλο» τον ελληνικό Τύπο για να χτυπήσει με την ποντιακή καταγωγή του τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης και νικητή των εκλογών στην Κων/λη στις 31 Μαρτίου, χαρακτηρίζοντάς τον Έλληνα, άρα όχι γνήσιο Τούρκο.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία δέχτηκε πολλές επιθέσεις από το δυτικό ευρωπαϊκό τύπο για τις εκλογές της 31ης Μαρτίου, ανάμεσά τους και από τις ελληνικές εφημερίδες, με αποτέλεσμα η μετεκλογική κατάσταση να μετατραπεί σε μία σύγκρουση νοοτροπιών –όπως είπε- στην Τουρκία.
«Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου τί παρομοίωση έγινε; Πώς ασχολήθηκαν με το θέμα όλες οι ελληνικές εφημερίδες; Θυμηθείτε τι έγινε τότε... Όλα αυτά δείχνουν μια σύγκρουση νοοτροπίας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου, γνωρίζετε, υπήρξαν πάρα πολύ σοβαρές επιθέσεις. Ειδικά ο ελληνικός Τύπος την πήγε τη δουλειά αλλού», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για παιχνίδια που προσπαθεί να παίξει η αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διακρίσεις εναντίον των Ποντίων, προκειμένου ο Εκρέμ Ιμάμογλου να κερδίσει ψήφους την ερχόμενη Κυριακή 23 Ιουνίου.
- Τραγωδία στον Ατλαντικό: Ανάμεσα στα θύματα του «Lily Jean» 33χρονος Έλληνας ψαράς από την Κρήτη
- Μικρό διάλειμμα πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας: Πού και πότε θα χτυπήσει - Πρόγνωση Μαρουσάκη
- Γιατί η κυβέρνηση ανοίγει τώρα τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Ποια άρθρα μπαίνουν στο τραπέζι του διαλόγου
- Τα ψίχουλα που είδαν οι μισθωτοί, η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο που θα ανακοινώσουν Μητσοτάκης και Παπαστεργίου στο κάδρο της «Βιολάντα»