Τραμπ για τη φωτογραφία των μεταναστών που πνίγηκαν: «Μου προκαλεί τρόμο»
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα τον «τρόμο» του μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας με τις σορούς ενός μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ και της μικρής του κόρης, που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τον ποταμό Ρίο Γκράντε.
«Μου προκαλεί τρόμο», υπογράμμισε αναφορικά με τη νέα μεταναστευτική τραγωδία, ενώ επέρριψε ευθύνες στους αντιπολιτευόμενους Δημοκρατικούς που θέλουν, σύμφωνα με τον ίδιο, «ανοιχτά σύνορα κι αυτό σημαίνει ανθρώπους που θα πνίγονται».
Νωρίτερα σήμερα, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι τηλεφώνησε στον Αμερικανό πρόεδρο σε μια απόπειρα να συμφιλιωθούν οι διαφορετικές κοινοβουλευτικές προσεγγίσεις για τη χρηματοδότηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα σύνορα, έγινε γνωστό από έναν βοηθό γερουσιαστή των Δημοκρατικών.
Ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους πως πιστεύει ότι η Πελόζι «θέλει να καταφέρει κάτι» κι ότι είναι αισιόδοξος σχετικά με το ενδεχόμενο επίτευξης μιας λύσης στη Γερουσία για τη σχετική νομοθεσία.
- Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα - Τι υποστήριξαν
- Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά για πρώτη φορά ιπτάμενα τάνκερ - Τι είναι τα KC-390 και πώς αλλάζουν τις ισορροπίες
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι τέσσερις κρίσιμες και «ρευστές» πολιτείες στη μάχη για τη Γερουσία
- Το σατανικό σχέδιο της Σαραμπάν: Σκηνοθέτησε τον θάνατό της δολοφονώντας μια άγνωστη που γνώρισε στα social