Κόσμος|01.07.2019 15:18
Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής - Νέα συνεδρίαση αύριο Τρίτη
Μαρία ΨαράΣε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαβουλεύσεις των ηγετών των 27 χωρών της ΕΕ (απουσιάζει ο Νίκος Αναστασιάδης) αναφορικά με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις ευρωπαϊκές θέσεις κλειδιά.
Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου 18 ώρες, ενώ πριν από λίγα λεπτά ο Πρέμπεν Άαμαν, εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ, ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισε να διακόψει τις συνομιλίες, οι οποίες θα συνεχιστούν το πρωί της Τρίτης στις 11 (12 ώρα Ελλάδος).
Η απόφαση λήφθηκε λόγω του γεγονότος ότι κάποιοι ηγέτες είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις και έπρεπε να φύγουν το μεσημέρι, αλλά μαρτυρά τη δυσκολία των Ευρωπαίων να καταλήξουν σε συμφωνία.
Διαβάστε ακόμη
- Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες του ΙΣΑ στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Φον ντερ Λάιεν: «Ευρωπαϊκό Άρθρο 4» στα πρότυπα του ΝΑΤΟ - Έκτακτο πλαίσιο για το Μεταναστευτικό και προστασία των συνόρων
- Απείρανθος Νάξου: Βανδάλισαν το βιβλιοπωλείο «Captain Book» - Η απάντηση του χωριού που έσβησε το μίσος
- Χριστίνα Παππά: «Είχα πάει στο ίδιο ιατρείο με τον Γιώργο Μαζωνάκη - Με επανέφεραν με απινιδωτή»