Κόσμος|16.11.2018 20:09

Πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στην Καλιφόρνια «πνίγουν» το Σαν Φρανσίσκο

Newsroom

Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο συνέστησαν στους κατοίκους της πόλης να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να μείνουν στα σπίτια τους εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από τη γιγαντιαίων διαστάσεων πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας. Παράλληλα, τα δημόσια σχολεία της πόλης σήμερα παρέμειναν κλειστά.

Τα διάσημα «Cable Cars», τα εμβληματικά τραμ του Σαν Φρανσίσκο, δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια σήμερα, και θα αντικατασταθούν από τοπικά λεωφορεία.

Έπειτα από αίτημα της δημάρχου Λόντον Μπριντ, οι μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα είναι δωρεάν. Καθυστερήσεις καταγράφηκαν και στις πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας.

Η ποιότητα του αέρα επιδεινώθηκε χθες, φθάνοντας σε ένα «πολύ ανθυγιεινό επίπεδο», ανέφεραν οι υγειονομικές Αρχές του Σαν Φρανσίσκο. Κάτοικοι της πόλης ανάρτησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες όπου η διάσημη γέφυρα Golden Gate μόλις που διακρίνεται πίσω από το νέφος.

Η πυρκαγιά που μαίνεται στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60 και πλέον ανθρώπους, 630 άνθρωποι αγνοούνται.

Σαν ΦρανσίσκοΚαλιφόρνια