Κόσμος|18.11.2018 14:56

Μέι: Κρίσιμες για το μέλλον της Βρετανίας οι επόμενες επτά μέρες

Newsroom

«Κρίσιμες για το μέλλον της χώρας θα είναι οι επόμενες επτά μέρες», σύμφωνα με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι

Η ίδια, πάντως, σχολιάζοντας τον «χορό» των παραιτήσεων μετά το προσχέδιο συμφωνίας για το Brexit αλλά και τις επιστολές μομφής από βουλευτές, έκανε σαφές ότι τυχόν αλλαγή στην ηγεσία, θα προκαλέσει καθυστερήσεις τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στην έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. 

Αναταραχές και παραιτήσεις

Το προσχέδιο της συμφωνίας που έκανε η Μεγάλη Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έφερε μόνο αναταραχή αλλά είχε ως αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος θεωρεί πως «το σχέδιο της Μέι βάζει σε κίνδυνο την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου», εκτιμώντας ότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει την παρούσα συμφωνία.

«Εάν η συμφωνία καταψηφιστεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, η κυβέρνηση θα επιστρέψει με προτάσεις για το επόμενο βήμα», ανέφερε η Τερέζα Μέι στο Sky News ενώ δήλωσε πως δεν έχουν συγκεντρωθεί οι απαιτούμενες 48 επιστολές μομφής από βουλευτές

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε στις 18 Νοεμβρίου ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit είναι μια επιλογή για το μέλλον παρά για το σήμερα.

«Είναι μια επιλογή για το μέλλον, αλλά δεν είναι μια επιλογή για το σήμερα, διότι εάν είχαμε αύριο ένα δημοψήφισμα, πάνω σε τι θα ήταν; Ποιο θα ήταν το ερώτημα;», ανέφερε ο Κόρμπιν στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε ότι το Εργατικό Κόμμα δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit.

BrexitΤερέζα Μέι