Κόσμος|04.08.2019 21:45

Ταϊλάνδη: Ο playboy βασιλιάς παρουσίασε την ερωμένη του, ενώπιον της συζύγου του

Newsroom

Σε άλλες εποχές παραπέμπει η τελετή παρουσίασης της επίσημης ερωμένης του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλονγκόρν.

Ο γνωστός και ως King Rama X παρουσίασε στους αυλικούς του και στον λαό της χώρας την 34χρονη Sineenat Wongvajirapakdi, κατά τη διάρκεια των εορτασμών των 67ων γενεθλίων του. Μάλιστα, της απένειμε τον τίτλο της Chao Khun Pra, που σημαίνει «βασιλική ευγενής σύζυγος».

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει τον βασιλιά να κάθεται στον θρόνο του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του. Μπροστά του στέκεται γονατιστή η ερωμένη του. Όσο για τη σύζυγό του; Εκείνη παρακολουθεί ανέκφραστη και σιωπηλή την τελετή. Ο συγκεκριμένος τίτλος, πάντως, είχε να απονεμηθεί σε γυναίκα στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας από το 1921.

Δείτε το βίντεο

Ποια είναι η ερωμένη του βασιλιά

Η Sineenat Wongvajirapakdi ήταν, όπως κι η γυναίκα του, μέλος της προσωπικής φρουράς του γνωστού και ως Rama X βασιλιά, ενώ παλαιότερα είχε εργαστεί και ως νοσοκόμα σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει πόσο καιρό έχουν δεσμό. Στην τελετή η παλλακίδα του μονάρχη τιμήθηκε και με άλλους τίτλους, μεταξύ των οποίων κι εκείνων του «Λευκού Ελέφαντα».

Από την άλλη πλευρά η σκηνή δεν είναι ξένη για τους Ταϊλανδούς. Τον περασμένο Μάιο στα πόδια του βασιλιά ήταν πεσμένη η 41χρονη βασίλισσα Σουτίντα, την οποία είχε γνωρίσει στη διάρκεια μιας πτήσης, την εποχή που εκείνη εργαζόταν ως αεροσυνοδός στην Thai Airways.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τελετή πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά την εγκαθίδρυση της μοναρχίας στη χώρα το 1932. Είναι ενδεικτικό ότι στην Ταϊλάνδη κανένας δεν τολμά να μιλήσει για τα «έργα και τις ημέρες» του βασιλιά καθώς η «προσβολή» προς το πρόσωπό του τιμωρείται με 15 χρόνια φυλακή.

Η ζωή του playboy βασιλιά

Ο Μάχα Βατζιραλονγκόρν, εκτός από τον τίτλο του King Rama X, έχει και τον τίτλο του playboy καθώς είναι λάτρης του γυναικείου φύλου και μέχρι τώρα έχει κάνει τέσσερις γάμους και έχει αποκτήσει επτά παιδιά. Ο πρώτος του γάμος ήταν το 1977.

Τότε παντρεύτηκε την πρώτη του εξαδέρφη, με την οποία απέκτησαν μια κόρη. Όμως μετά τον ερχομό της κόρης τους ο γάμος πέρασε από πολλά κύματα και εν τέλει έληξε με κάθε επισημότητα το 1993. Ωστόσο, από τα τέλη του '70, ο τότε διάδοχος του θρόνου, συζούσε με την ηθοποιό Sucharinee Vivatcharavong, με την οποία απέκτησε τέσσερις γιους και μία κόρη.

Μετά τη διάλυση του πρώτου του γάμου και συγκεκριμένα το 1994, ο Βατζιραλονγκόρν και η ηθοποιός παντρεύτηκαν. Οι ευτυχισμένες μέρες κράτησαν μόλις δύο χρόνια, καθώς το 1996 η ηθοποιός τον άφησε και έφυγε με τα παιδιά της στη Μεγάλη Βρετανία. 

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2001 παντρεύτηκε για τρίτη φορά. Αυτή τη φορά με την Srirasmi Suwadee. Οι δυο τους απέκτησαν τον πρίγκιπα Dipangkorn Rasmijoti, ο οποίος είναι σήμερα πρώτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Ταϊλάνδης. Ούτε αυτός ο γάμος, ήταν γραφτό να στεριώσει. Το 2014 έληξε και η τρίτη σύζυγος αποζημιώθηκε με 5 εκατ. ευρώ.

Ταϊλάνδηβασιλιάς