Κόσμος|05.09.2019 16:35

Μελέτη: Το τέρας του Λοχ Νες ίσως είναι ένα τεράστιο χέλι (vid)

Newsroom

Οι επιστήμονες που εξετάζουν εξονυχιστικά τη λίμνη του Λοχ Νες, ισχυρίζονται ότι το μυθικό τέρας της μπορεί ουσιαστικά να είναι ένα τεράστιο χέλι, μετά από την εύρεση σημαντικών ποσοτήτων DNA χελιού σε πολλά τεστ που κάνανε στο νερό της λίμνης.

Aυτό δείχνουν τα στοιχεία της πιο συστηματικής μελέτης που διεξήχθη ποτέ στη μεγαλύτερη λίμνη της Βρετανίας με φρέσκο νερό, μετά από 250 δείγματα που εξετάστηκαν, σύμφωνα με την Independent.

Τα δείγματα, από όποιο σημείο της λίμνης κι αν πάρθηκαν, αποκάλυψαν αφθονία σε DNA χελιού, γεγονός, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες, που μπορεί να σημαίνει ότι το περίφημο «τέρας» το οποίο έχει εμφανιστεί πολλές φορές, θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο χέλι που ζει μέσα στη λίμνη.

H μελέτη διεξήχθη από τον γενετιστή καθηγητή Neil Gemmell, από το Πανεπιστήμιο του Otago. Ο καθηγητής δήλωσε: «Υπάρχει μια πολύ σημαντική ποσότητα DNA χελιού. Τα δεδομένα μας δεν αποκαλύπτουν το μέγεθός των χελιών που μπορεί να υπάρχουν στη λίμνη, αλλά η καθαρή ποσότητα του υλικού λέει ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να υπάρχουν γιγάντια χέλια. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ότι αυτό που οι άνθρωποι βλέπουν και πιστεύουν όρι είναι το τέρας του Loch Ness μπορεί να είναι ένα γιγαντιαίο χέλι.»

«Είναι πιθανόν, ένα ή δύο από αυτά τα χέλια να έφτασαν σε τεράστιο μέγεθος. Ίσως 50% μεγαλύτερα απ’ όσο φτάνουν να γίνουν συνήθως», τονίζει ο επιστήμονας, αποκλείοντας, ωστόσο, το ενδεχόμενο στα νερά της λίμνης Λοχ Νες να κολυμπά ένας αμφίβιος δεινόσαυρός, μιας και δε βρέθηκε ούτε ίχνος DNA ερπετού στα νερά.»

 

χέλιαΣκωτίαμελέτητέρας του Λοχ Νες