Κόσμος|21.11.2018 17:04

Plada και Loius Vuitton: Προϊόντα - μαϊμού τώρα και σε καταστήματα

Newsroom

Μεγάλοι οίκοι μόδας εδώ και χρόνια κρούουν στα κράτη τον κώδωνα του κινδύνου για τα προϊόντα - μαϊμούδες που εμπορεύονται τόσο μικροπωλητές των δρόμων όσο και ολόκληρες επιχειρήσεις μέσω διαδικτύου.

Αυτό το «καμπανάκι» ήρθε να εντατικοποιηθεί εξαιτίας εξαιτίας δύο πολυτελών καταστημάτων με τις επωνυμίες «Plada» και «Loius Vuitton» που άνοιξαν στην πόλη Ρενχουάι της Κίνας και τα οποία πωλούν -τι άλλο;- απομιμήσεις των γνωστών όσο και ακριβών οίκων μόδας Prada και Louis Vuitton. 

Όπως αναφέρει το BBC, αυτός είναι ο «κόσμος της πνευματικής κλοπής» (IP Theft) ή αλλιώς των εμπορικών σημάτων ο οποίος στοιχίζει μόνο στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις περίπου 60 δισ. ευρώ το χρόνο.

Και, μπορεί οι κινεζικές Αρχές να έκλεισαν τα δύο αυτά καταστήματα μέσα σε μόνο λίγες μέρες από το άνοιγμά τους, όμως δεν είχαν την ίδια τύχη και άλλες μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Για παράδειγμα, το 2016, ο τεχνολογικός κολοσσός iPhone έχασε στο δικαστήριο υπόθεση κλοπής εμπορικού σήματος ενάντια σε μια κινεζική εταιρεία που πουλούσε τσάντες χειρός και άλλα δερμάτινα αξεσουάρ με την επωνυμία «IPHONE». 

Η Κίνα είναι μόνο μία από τις πολλές χώρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κλοπής εμπορικών σημάτων αλλά οι επιχειρήσεις καταγγέλλουν ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και έχει αρχίσει περίπου από το τέλος της δεκαετίας του 1940, όπως σημειώνει ο εκπρόσωπος της Lego, Roar Rude Trangbæk. 

Αυτό που προτείνει η IP στις επιχειρήσεις είναι να διασφαλίζουν το εμπορικό τους σήμα σε κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιούνται, ώστε να αποφεύγουν τέτοια φαινόμενα κλοπής. 

Louis VuittonμαϊμούδεςPradaπροϊόντα