Κόσμος|13.09.2019 13:01

Πολική αρκούδα ξεπρόβαλε μπροστά από δημοσιογράφους (vid)

Newsroom

«Πάγωσαν» οι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού συνεργείου RTDoc όταν είδαν μπροστά τους μία πολική αρκούδα.

Το επεισόδιο έγινε σε βραχώδη περιοχή στη ρωσική τούνδρα. Το άγριο ζώο εμφανίστηκε ακριβώς μπροστά από τους δημοσιογράφους που κινηματογραφούσαν ένα ντοκιμαντέρ για τις ανάγκες του World Wildlife Fund (WWF).

Τους έσωσαν τα βράχια

Οι δημοσιογράφοι «πάγωσαν» όταν ξαφνικά το άγριο ζώο εμφανίστηκε στην κορυφή ενός λόφου. Αυτός ήταν πιθανότατα και ο παράγοντας που τους έσωσε καθώς το άγριο ζώο δεν είχε άμεση πρόσβαση για να επιχειρήσει επίθεση. Οι δημοσιογράφοι άρχισαν να κάνουν φωνές αρκούδας για να φοβίσουν το άγριο ζώο.

Η οδηγός των δημοσιογράφων προσπάθησε να αποφύγει το ζώο χτυπώντας ένα αλουμινένιο κοντάρι στα βράχια. Ο θόρυβος τρόμαξε την αρκούδα η οποία μετά από λίγα λεπτά απομακρύνθηκε. 

Όταν νιώθουν πως απειλούνται

Οι πολιτικές αρκούδες είναι άγριοι κυνηγοί και επιτίθενται στους ανθρώπους, ειδικά όταν αισθανθούν πως απειλούνται από τους εισβολείς. Γίνονται δε πιο επιθετικές όταν υπερασπίζονται τα μικρά τους.

Η ομάδα RTDoc κινηματογραφούσε ένα ντοκιμαντέρ για το Παγκόσμιο Ταμείο για την Άγρια Ζωή (WWF) που εφέτος συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας του στη Ρωσία.

ΡωσίαWWFπολική αρκούδα