Κόσμος|20.09.2019 15:58

Γενί Σαφάκ: Στη Μερσίνα το «Γιαβούζ» για να κατευθυνθεί νότια της Κύπρου

Μαρία Ζαχαράκη

Στη Μερσίνα της Τουρκίας είναι «δεμένο» το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» για να προετοιμαστεί για τη νέα του γεώτρηση νότια του κόλπου της Καρπασίας.

Σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική «Γενί Σαφάκ», σε αντίθεση με αυτά που ακούστηκαν στην Ελλάδα ότι «δεν βρήκε αέριο και το έστειλαν σπίτι του», το γεωτρύπανο Γιαβούζ έφτασε στο στόχο του στο οικόπεδο Karpaz-1 τρυπώντας σε μεγάλο βάθος στα ανοιχτά της Καρπασίας και καταγράφοντας πολύ σημαντικά ευρήματα. Αφού ολοκλήρωσε την πρώτη του αποστολή, τώρα θα κατέβει ακόμη πιο νότια», αναφέρουν πηγές στην ιστοσελίδα, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίζουν ως «αστείες» τις πληροφορίες που το ήθελαν να επιστρέφει σε λιμάνι της Τουρκίας λόγω σοβαρών υλικοτεχνικών ελλείψεων.

«Όταν θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του πλοίου, καθώς και η απαραίτητη αναπλήρωση του προσωπικού, θα ανοιχτεί και πάλι στη θάλασσα με νέα ρότα», αναφέρουν οι πηγές της εφημερίδας.

Σε ερώτηση μάλιστα της «Γενί Σαφάκ» αν θα επιστρέψει στο ίδιο σημείο για γεώτρηση, οι πηγές απάντησαν ότι «Η νέα ρότα του Γιαβούζ θα είναι πιο νότια από την περιοχή που βρίσκονταν πριν και επιχειρούσε. Η Τουρκία στο σημείο που έχει φτάσει δεν είναι δυνατό να κάνει τώρα πίσω από την περιοχή», τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Κύπροςκυπριακή ΑΟΖΓιαβούζ