Κόσμος|26.09.2019 15:55

Παγκόσμιο μυστήριο: Η «επίθεση» των UFO

Newsroom

Όσοι έχουν μεράκι με τα κόμικς θα ξέρουν σίγουρα την περίφημη φράση «Είναι πουλί; Είναι αεροπλάνο; Είναι ο Σούπερμαν!», που έχει γίνει γνωστή από τις ιστορίες του διάσημου υπερήρωα. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Σούπερμαν είναι… εξωγήινος, οπότε οι ερωτήσεις που προηγούνται της «παρουσίασης» του υπερήρωα συνδέονται άμεσα με τις ερωτήσεις που θα μπορούσε να κάνει ένας… απλός Αμερικανός και, άρα, οποιοσδήποτε πάνω στη Γη όταν βλέπει ένα αγνώστου ταυτότητα ιπτάμενο αντικείμενο, ένα… UFO (Unidentified Flying Object). Η διαφορά του Σούπερμαν από οποιαδήποτε άλλο UFO (ελληνιστί ούφο) είναι ότι ο πρώτος είναι αναγνωρίσιμος στο σύμπαν του κόμικ και σε αυτό των αναγνωστών του.

Στην πραγματικότητα, τα περιστατικά εντοπισμού ή παρατήρησης UFO από τους ανά τον κόσμο πολίτες ή υπηρεσίες σπάνια καταλήγουν στη δημόσια ταυτοποίηση του αντικειμένου. Αυτό αποδεικνύει η εμπειρία, καθώς ουφολόγοι και UFO υπάρχουν από αρχαιοτάτων χρόνων, από όταν δηλαδή οι άνθρωποι παρατηρούσαν τα μετέωρα να εισέρχονται φλεγόμενα στην γήινη ατμόσφαιρα και έσπευδαν να προσπαθήσουν να εξηγήσουν το φαινόμενο ή να φτιάξουν θεούς και δαίμονες.

Θρησκευτικές αναφορές

Ο καθολικισμός, ο ιουδαϊσμός, ο βουδισμός, ο ινδουισμός και άλλες θρησκείες περιλαμβάνουν αναφορές στα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενα. Μερικά, πράγματι, επρόκειτο για  αστεροειδείς, μετεωρίτες ή αντικατοπτρισμοί, ωστόσο άλλες αναφορές απαιτούν μοντέρνες επεξηγήσεις. Συγκεκριμένα, τα γεγονότα επαφής, με σημαντικά πρόσωπα τα οποία έρχονται σε επικοινωνία με κάποια ουράνια φιγούρα (π.χ. ο Μωυσής και η καιόμενη βάτος, ο άγγελος Γαβριήλ και η επίσκεψή του στην Παναγία, η πάλη του Ιακώβ με τον άγγελο του Κυρίου). 

«Αν επιστρέψετε στην αρχική πηγή και αναζητήσετε την ουσία, θα αντιληφθείτε τα λογοτεχνικά στοιχεία από τις βιβλικές ιστορίες και θα αντιληφθείτε την υπαρξιακή αγωνία που γεννά η ύπαρξη κάποιου όντος στο Διάστημα» λένε ερευνητές, προσθέτοντας: «Το όραμα μιας φιγούρας που κατεβαίνει από τον ουρανό θα μπορούσε να προέλθει από μια κοινή εμπειρία ή παρατήρηση. Όταν η θρησκεία είναι ένας φακός για να εξηγήσει το Σύμπαν, ανεξήγητα φαινόμενα μπορεί να γίνουν θρησκεία.

Η αυγή των UFO

Τη μακροχρόνια ύπαρξη των UFO και των ουφολόγων στους κόλπους της ανθρωπότητας έχει καταγράψει στο βιβλίο «Wonders in the SkyUnexplained Aerial Objects from Antiquity to Modern Times» ο Γάλλος μηχανικός και αστρονόμος Ζακ Βαγί, η ανάγνωση του οποίου θα σας πείσει περί της της... ουφολογίας. Σύμφωνα με τον Βαγί, η πρώτη καταγεγραμμένη παρατήρηση UFO σημειώθηκε το 3.500 π.Χ. στο Σουδάν. Έκτοτε τα καταγεγραμμένα ιστορικά περιστατικά είναι εκατομμύρια.

Το πρόβλημα με τους ουφολόγους έγινε ιδιαίτερα ενοχλητικό και πλήρως αντιπαραγωγικό για την ανθρώπινη γνώση μόλις στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ού αιώνα. Τον προηγούμενο αιώνα προοδευτικά η ανθρωπότητα άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι το Σύμπαν είναι τεράστιο και, άρα, αποκλείεται να είμαστε μόνοι μας σε αυτό, ενώ οι ίδιοι οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν εναέρια μέσα μαζικά. Τα UFO έτσι συνάντησαν τα αεροπλάνα, τους στρατούς, τα αερόπλοια, τους εξωγήινους και όλα μαζί έδεσαν με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.

Από τότε οι θεωρίες συνωμοσίας πλήθυναν, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις προσπαθούσαν και προσπαθούν ακόμα και σήμερα να κρατήσουν τις δοκιμές νέων τεχνολογιών κρατικά μυστικά. Η τακτική αυτή κρατά καλά προσαρμοσμένο το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, όπως εξάλλου καταδεικνύεται από την πρόσφατη υπόθεση με τη διαρροή διαβαθμισμένων βίντεο που δείχνουν… UFO από το αρχείο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, το υλικό που διέρρευσε, προκαλώντας εκ νέου θεωρίες συνωμοσίας για εξωγήινους και πράσινα ανθρωπάκια στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ, προέρχεται από μυστικό πρόγραμμα της αμερικανικής κυβέρνησης για την αναγνώριση UFO, το οποίο επισήμως «έτρεξε» από το 2007 μέχρι και το 2012 και κόστισε 22 εκατομμύρια δολάρια. Τα παραπάνω δικαιολογούν πλήρως τα ευρήματα σχετικών μετρήσεων σύμφωνα με τα οποία τα 2/3 των Αμερικανών πολιτών θεωρούν ότι η κυβέρνηση γνωρίζει περισσότερα από όσα ανακοινώνει δημόσια σχετικά με τα UFO, την προέλευσή τους και πιθανότατα και για εξωγήινους.

Το μυστήριο παραμένει 

Εδώ και μερικά χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα φόρα και κάποια «ντοκουμέντα» του αμερικανικού Π.Ν, μεταξύ των οποίων κι ένα μνημόνιο, στο οποίο ο Ρούζβελτ μιλούσε στα τέλη του Φεβρουαρίου του 1942 για νέα «υλικά, που βρίσκονται στην κατοχή των ενόπλων δυνάμεων και που θα μπορούσαν να αποδειχθούν μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη ενός “υπερόπλου”». 

Πολλοί επιστήμονες επεξεργάζονται νυχθημερόν τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα τα διαστημικά - ερευνητικά οχήματα της ΝΑSA που βρίσκονται στο Διάστημα προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν θραύσματα ζωής ή ίσως ακόμη και υπολείμματα κάποιου μακρινού πολιτισμού.

Όπως και να έχει, μέσα σε έναν χρόνο έχουν εντοπιστεί σήματα τριπλάσια σε σχέση με το σύνολο των σημάτων από το 2007 έως και τις αρχές του 2018. Κάτι που μπορεί να εκληφθεί ακόμα και ως πιθανότητα επικοινωνίας εξωγήινου πολιτισμού με τη Γη! 

Και μπορεί, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, η πιθανότητα της επικοινωνίας εξωγήινων πολιτισμών με τη Γη να είναι ελάχιστη, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

UFOεξωγήινη ζωήεξωγήινοι