Κόσμος|26.09.2019 13:18

Τουρκία: Οι γυναίκες της… αμαρτίας και οι άνδρες… στυλοβάτες της ηθικής

Μαρία Ζαχαράκη

Αυτά και άλλα ευτράπελα κυκλοφορούν (πάλι) στο τουρκικό Διαδίκτυο από διάφορους «προφήτες» που ψάχνουν ευκαιρία να γίνουν διάσημοι με νέες ερμηνείες του Κορανίου, βάζοντας, βέβαια, στο στόχαστρό τους τη Γυναίκα!

Μία από τις πιο πρόσφατες «αμαρτίες», στις οποίες έχουν περιπέσει οι γυναίκες στη γείτονα, είναι η οδήγηση με ταχύτητα άνω των 90 χλμ.! Και ο κατάλογος δεν σταματά εδώ. Η αναζήτηση συζύγου μέσω Ίντερνετ ή η ανάρτηση story από γυναίκες σε Facebook, Instagram αποτελεί μεγάλη ανηθικότητα, ενώ πιο ακραίες θεωρίες θέλουν τις γυναίκες να βρίσκουν το… φως της ζωής στην πεολειχία!

Αστείρευτος και ο κατάλογος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας με κανόνες συμπεριφοράς για τον «καλό/ή» μουσουλμάνο/α, όπως επίσης και οι αμαρτίες που ανακαλύπτουν συνεχώς οι δεκάδες σέκτες που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στην Τουρκία ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το Κοράνι. Η γυναίκα κάνει τούτο, η γυναίκα δεν πρέπει να κάνει το άλλο, η γυναίκα το ένα, η γυναίκα το άλλο. Για τους άνδρες, όμως… «ααα! όλα καλώς καμωμένα», κατά Ισλάμ Ευαγγέλιο.

Η γυναίκα δεν πρέπει να οδηγεί άνω των 90 χλμ.

Ο Νουρεντίν Γιλντίζ είναι ένας γνωστός «νεοπροφήτης» του Ισλάμ στο τουρκικό Διαδίκτυο. Ο ίδιος που είχε υποστηρίξει παλαιότερα ότι «ένα 6χρονο παιδί μπορεί να νυμφεύεται», τώρα επανέρχεται στοχεύοντας τις ενήλικες πια γυναίκες και συγκεκριμένα τις σοφερίνες.

Σε τηλεοπτικό του κήρυγμα προσπαθεί να εξηγήσει -ανεπιτυχώς βέβαια, αλλά το «πίστευε και μη ερεύνα» επικρατεί και στο Ισλάμ-, γιατί είναι ανήθικο μια γυναίκα να οδηγεί, και μάλιστα με ταχύτητα άνω των 90 χλμ. (ούτε καν να το στρογγυλοποιήσει στα 100 χλμ.).

«Μια αδελφή μας με ρώτησε πρόσφατα αν "ως γυναίκα το να αποκτήσω άδεια οδήγησης και να οδηγώ αυτοκίνητο είναι αμαρτία;". Μία γυναίκα θα πρέπει να οδηγεί μόνο όταν είναι επείγον, κι όχι πάνω από 90 χλμ., γιατί πρέπει να σκεφτεί τη ζωή και την τιμή της. Σύμφωνα με τους κανόνες τις θρησκείας μας, μία γυναίκα δεν μπορεί να οδηγεί μόνη της πάνω από 90 χιλιόμετρα χωρίς να υπάρχει δίπλα της ένας άντρας, συγγενής της.

Ο προφήτης μας έχει απαγορεύσει να οδηγούν αυτοκίνητο οι γυναίκες πάνω από 90 χλμ. άντρα δίπλα τους. Ακόμη και 2-3 γυναίκες να είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο, δεν πρέπει να οδηγούν μόνες τους χωρίς να συνοδεύονται από άντρα. Για αυτό το λόγο σήμερα μια γυναίκα δεν μπορεί να πάει οδηγώντας από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Άγκυρα ή να μπει σε άλλο αμάξι που οδηγεί γυναίκα».

Εδώ είναι που κολλάει το ντόινγκγκγκγκ! Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως επίσης και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τον ιερωμένο. Βέβαια, χωρίς να αναρωτιέται κανείς πώς ο προφήτης (Μωάμεθ) όρισε κάτι τέτοιο όταν στην εποχή του δεν υπήρχε όχι αυτοκίνητο, ούτε καν ποδήλατο. Εκτός κι αν ο Μωάμεθ αναφερόταν σε καμήλες…, σύμφωνα με τον Γιλντίζ.

Αμαρτία η γυναίκα να ψάχνει άντρα μέσω Facebook

Ένας άλλος «προφήτης», πάλι, ψέγει τις γυναίκες που ψάχνουν άντρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως facebook, Instagram κ.λπ. «Το story είναι αμαρτία» λέει και αφορίζει όλα αυτά τα σύγχρονα εργαλεία του διαβόλου που κυριεύουν τις γυναίκες. Στο… κατηχητικό βίντεο που αναρτήθηκε μάλιστα με τις διδαχές του αναρωτιέται αν «ο κόσμος είναι τρελός;»

T

Η θρησκεία της… πεολειχίας

Ο top των top ψευδοπροφήτης του σύγχρονου Ισλάμ στην Τουρκία θεωρείται ο Ουγούρ Κορουνμάζ από την Προύσα, που δεν δίστασε να κάνει ακόμη και το… γεννητικό του όργανο θρησκεία! Χαρακτηρίζοντάς το «πηγή φωτός», έπειθε άνδρες και γυναίκες να προβαίνουν σε στοματικό σεξ μαζί του για να λαμβάνουν το… άγιο φως.

O Τούρκος δημοσιογράφος, Τιμούρ Σοϊκάν, που γράφει βιβλία επί βιβλίων για τις αιρέσεις του Ισλάμ, αναφέρει ότι πρώτη φορά άκουσε μια τέτοια δοξασία για την άσκηση της μουσουλμανικής… λατρείας. Ο σεΐχης, όπως αποκαλούνταν ο Κορουνμάζ, υποχρέωνε τους «πιστούς» του να καταπίνουν ακόμη και τα υγρά του, λέγοντάς τους ότι «και μόνο αυτό θα τους άνοιγε τις πύλες του παραδείσου». H δεύτερη φάση της μύησης ήταν η «υποταγή», κατά την οποία ο σεΐχης ερχόταν σε συνουσία με τα θύματά του. Η έρευνα έδειξε, μάλιστα, ότι ο Κορουνμάζ είχε επαφές και με μικρά παιδιά, ακόμη και με τον ίδιο του το γιο!

Όταν συνελήφθη το 2011, ο Κορουνμάζ είπε στους ανακριτές ότι, αν δεν… επέτρεπε στο ποίμνιό του να κάνει σεξ μαζί του, εκείνο τρελαινόταν. Αλλά και αρκετοί πιστοί του ομολόγησαν αργότερα ότι τον έβλεπαν σαν τον «Κύριο του σύμπαντος» και το μόριό του σαν το «βυζί της μάνας».

Το βασικό κίνητρο όλων αυτών των ανθρώπων ήταν η θρησκεία, κι όχι το σεξ, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο. Για αιώνες οι διάφορες αιρέσεις του Ισλάμ θεοποιούν πρόσωπα, τα οποία «διδάσκουν» στους πιστούς ότι δεν έχουν καν το δικαίωμα να σκέφτονται.

Οι «γατούλες» του Αντνάν Οκτάρ

Ο ιεροκήρυκας Αντνάν Οκτάρ ήταν ο πλέον προβεβλημένος λόγω της «στρατιάς» των ξανθών… σειρήνων που τον περιστοίχιζαν στα τηλεοπτικά του κηρύγματα ως σταρ του Χόλυγουντ. Τελικά συνελήφθη πέρυσι με τις κατηγορίες της εξαπάτησης και της σεξουαλικής κακοποίησης.

Το ισχυρό κίνημα Menzil

Η μεγάλη μουσουλμανική αδελφότητα, που παρουσίαζε κι εκείνη μια διαφορετική ανάγνωση του κορανίου, όχι βέβαια ακραία (όπως οι άλλες που για να ξεχωρίσουν γίνονται περίγελος) κι έφτασε να κατακτήσει ακόμη και την εξουσία στην Τουρκία είναι το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Μετά τον «πόλεμο» όμως με τον Ερντογάν, τον οποίο το ίδιο το κίνημα ανέδειξε ηγέτη, και τη νίκη του τελευταίου έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, το κίνημα έχει χάσει σχεδόν όλη του την ισχύ πια.

Το κενό που άφησε έχει αρχίσει και συμπληρώνεται από τη σέκτα Menzil (εμβέλεια). Έδρα της είναι η κουρδική επαρχία Αντιγιαμάν της Τουρκίας, αλλά διαθέτει πιστούς σε όλη τη χώρα πλέον. Η σέκτα Menzil διατείνεται ότι αποκηρύσσει την πολιτική και ότι ασχολείται με φιλανθρωπίες. Ωστόσο, οι οπαδοί της μιμούνται στους γκιουλενιστές, φροντίζοντας να καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα, θέσεις σε υπουργεία και όποιο άλλο πόστο τους δίνει εξουσία και ισχύ. 

Τουρκίαγυναίκα