Κόσμος|26.09.2019 14:46

Σεισμός τώρα 6 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Μαρία Ζαχαράκη

Σεισμός  6 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, για την ώρα δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα στην Κωνσταντινούπολη. Ο σεισμός είχε διάρκεια 18 δευτερόλεπτα και έγινε στις 14:00. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Καντιλί στην Κωνσταντινούπολη το μέγεθος 5,7 Ρίχτερ. Το επίκεντρο είναι η Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ωστόσο ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί λόγω της μεγάλης έντασης και της διάρκειας του σεισμού. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σε κάποιες περιοχές η τηλεφωνική επικοινωνία έχει διακοπεί. Πολύς κόσμος έχει βγει στους δρόμους τρομαγμένος.

Πριν από λίγες ημέρες είχε συμβεί ξανά σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ πάλι στην Κωνσταντινούπολη, τον οποίο οι Τούρκοι σεισμολόγοι είχαν χαρακτηρίσει κύριο σεισμό.

σεισμός τώρασεισμόςΚωνσταντινούπολη