Κόσμος|26.09.2019 20:54

Σεισμός στην Τουρκία: Πανικός από τα 5,7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη (vid)

Newsroom

Πανικό προκάλεσαν τα 5,7 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το μεσημέρι την Κωνσταντινούπουλη. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, ενώ ευτυχώς ο σεισμός άφησε πίσω του μόνο ζημιές και ελάχιστους τραυματισμούς.

Ένα λεπτό πριν από τις 2 το μεσημέρι το ρήγμα της Ανατολίας «ξυπνά» και τρομοκρατεί με 5,7 Ρίχτερ την Κωνσταντινούπουλη. Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται στη θαλάσσια περιοχή του Μαρμαρά και οι σεισμολόγοι τον χαρακτηρίζουν επιφανειακό, με το εστιακό του βάθος να εντοπίζεται στα 7 μόλις χιλιόμετρα.

Επικράτησε πανικός και οι κάτοικοι βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους. Η γη έτρεμε για αρκετά δευτερόλεπτα και μαζί της ακόμη και τα πιο ψηλά κτίρια κλυδωνίζονται. Τα σχολεία στην Κωνσταντινούπολη εκκενώθηκαν άμεσα για προληπτικούς λόγους με τα μικρά παιδιά να είναι τρομοκρατημένα.

Οι πρώτες αναφορές από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας κάνουν λόγο για οκτώ τραυματίες και υλικές ζημιές σε πολλές περιοχές, ενώ καταστράφηκε κι ένας μιναρές. Υπάρχουν και αναφορές για ζημιές στη γέφυρα του Μωάμεθ του Πορθητή στο Βόσπορο, με τις τοπικές αρχές να σημειώνουν πάντως πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και την κυκλοφορία να συνεχίζεται κανονικά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε για το σεισμό επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη και συνέστησε ψυχραιμία, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open TV:

σεισμόςEκρέμ ΙμάμογλουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνσεισμός ΤουρκίαΚωνσταντινούπολη