Κόσμος|08.10.2019 16:42

Γερμανία: Τρελό φορτηγό σκορπά τον τρόμο

Newsroom

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Λίμπεργκ της Γερμανίας τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Ένα φορτηγό, το οποίο είχε κλαπεί, αφού διέγραψε τρελή πορεία στον αυτοκινητόδρομο, έπεσε πάνω σε άλλα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να τραυματιστούν.

«Βάσει όσων μάθαμε και σύμφωνα με όσα κατέθεσαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του φορτηγού πήρε τον έλεγχο του οχήματος γύρω στις 5.20 μ.μ.» αναφέρει η Αστυνομία.

Λίγο αργότερα το φορτηγό προσέκρουσε σε άλλα αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταματημένα περιμένοντας το φανάρι, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Λίμπεργκ, στο κρατίδιο της Έσσης. Δεκάδες άνθρωποι διεκομίσθησαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, πρόσθεσαν οι αστυνομικές Αρχές.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, οι πολίτες που τραυματίστηκαν είναι 16. Oι 11 που ήταν πιο ελαφρά αφέθηκαν να φύγουν, όμως ένας από αυτούς νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Τα κίνητρα του δράστη είναι θολά, ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται. «Δεν αποκλείουμε τίποτα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, προσθέτοντας: «Μην υιοθετείτε καμία εικασία».

Παντώς, νεότερες πληροφορίες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

«Δεν είπε λέξη»

Κατά την εφημερίδα «Frankfurter Neue Presse», ο οδηγός του φορτηγού εξήγησε πως ένας 30άρης, με γενειάδα και κοντοκουρεμένα μαλλιά, με βλέμμα «επίμονο» και «πιθανόν υπό την επήρεια ναρκωτικών», άνοιξε ξαφνικά την πόρτα του οδηγού, ενώ το όχημα ήταν ακινητοποιημένο.

«Τον ρώτησα: τι θέλεις από μένα; Δεν είπε ούτε λέξη. Τον ξαναρώτησα, και τότε με τράβηξε έξω από το αυτοκίνητο» αφηγήθηκε ο οδηγός, υπάλληλος εταιρείας logistics, που παρά το αρχικό σάστισμά του, άρχισε να ακολουθεί το φορτηγό του τρέχοντας.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη Πέμπτη στη Γαλλία, ένας μουσουλμάνος αστυνομικός, ο οποίος, κατά μαρτυρίες, είχε αρχίσει να υιοθετεί ακραίες ισλαμικές πεποιθήσεις σκότωσε τέσσερις συναδέλφους του στην έδρατης γαλλικής Αστυνομίας στο Παρίσι.

τρομοκρατίαφορτηγότροχαίο