Κόσμος|24.11.2018 20:12

Θρίλερ με τη διάσκεψη του Brexit - Συμφωνία τελευταία στιγμή για Γιβραλτάρ

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τουσκ σε σημερινή δήλωσή του τόνισε πως η αυριανή ευρωπαϊκή διάσκεψη για το Brexit, είναι πολύ κοντά να πραγματοποιηθεί αν και μέχρι τώρα ήταν αμφίβολη λόγω ανησυχιών που εξέφραζε η Ισπανία για το Γιβραλτάρ.

Αυτή η εξέλιξη σημειώθηκε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Συμβουλίου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σαντσεθ. «Μετά το τηλεφώνημα (μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ) και (του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ) πριν από μερικά λεπτά, είναι πιο κοντά η διεξαγωγή του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Τουσκ.

Την ίδια ώρα διπλωματική πηγή μιλώντας στο Reuters ανέφερε πως η Ισπανία με την ΕΕ συμφώνησα για το Γιβραλτάρ. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν στην διάρκεια της νύχτας μεταξύ της Ισπανίας και της Βρετανίας. Σε μία τηλεφωνική συνομιλία που έγινε μόλις τώρα (ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ) και (ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ) επέτυχαν να συμφωνήσουν για το Γιβραλτάρ» ανέφερε η ίδια πηγή. «Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί» κατέληξε η πηγή.

BrexitΕΕΓιβραλτάρΙσπανίαΠέδρο ΣάντσεθΝτόναλντ Τουσκ