Κόσμος
|
11.10.2019 15:12
ΕΕ - Μισέλ Μπαρνιέ: «Το Brexit είναι σαν την αναρρίχηση στο βουνό»
NewsroomΟ βασικός διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μισέλ Μπαρνιέ δήλωσε ότι είχε μια «εποικοδομητική» συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του Στίβεν Μπάρκλεϊ νωρίτερα σήμερα.
«Κάντε υπομονή», δήλωσε ο Μπαρνιέ σε δημοσιογράφους, αποχωρώντας από τη συνάντηση και πηγαίνοντας να ενημερώσει τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.
«Το Brexit είναι σαν την αναρρίχηση στο βουνό. Χρειαζόμαστε εγρήγορση, αποφασιστικότητα και υπομονή». Εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε επίσης ότι η συνάντηση Μπάρκλεϊ-Μπαρνιέ ήταν «εποικοδομητική» ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν νωρίτερα και οι δηλώσεις της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.
«Εργαζόμαστε προς μια συμφωνία», δήλωσε η Αντρέεβα. «Εάν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος».
Διαβάστε ακόμη
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων