Κόσμος|12.10.2019 22:17

Εκπρόσωπος Κούρδων στην Ελλάδα: Ο Ερντογάν μπήκε στη Συρία για να κάνει σφαγές

Newsroom

Με τη μικρασιατική καταστροφή παρομοιάζει την κατάσταση στη Συρία η εκπρόσωπος των Κούρδων στην Ελλάδα Μπερτσέμ Μοντενίζ από το Κουρδιστάν

«Ο πόλεμος δεν σταμάτησε ποτέ στο Κουρδιστάν. Το αίμα δε σταμάτησε να χύνεται, μικρών παιδιών, νέων, ακόμη και μητέρων που τους τραβάνε τα μαλλιά. Βρέθηκα ως πολιτικός πρόσφυγας 8 χρονών. Γεννήθηκα στο Ντιγιαρμπακύρ. Η προσφυγιά είναι ό,τι χειρότερο για έναν άνθρωπο, πόσω μάλλον για ένα παιδί. Το να φύγεις από το σπίτι σου, την οικογένειά σου, τις συνήθειες σου, το σχολείο σου, τους μικρούς σου φίλους. Και μάλιστα να κρατιέσαι από τις κουρτίνες και να λες "δε θέλω να έρθω, δε θέλω να φύγω"!... Παρ' όλα αυτά να πρέπει να φύγεις, γιατί κινδυνεύει άμεσα η ζωή σου. Οι τότε εποχές θυμίζουν το σήμερα» εξομολογήθηκε η ίδια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR. 

«Το όνειρό του κυρίου Ερντογάν ήταν να μπει στη Συρία, να κάνει σφαγές, γενοκτονίες. Το ποινικό μητρώο της Τουρκίας είναι πολύ βρώμικο. Ο στόχος του είναι πολύ απλά, στη Μέση Ανατολή να μην υπάρχουν Κούρδοι. Γιατί είναι ο καθρέφτης του. Θέλει να μας αφανίσει... Εννοείται...» προσθέτει η ίδια.

Την ίδια ώρα η Νουβίμ Ιμπραχίμ φοβάται για τη ζωή της, για τους αγαπημένους της και για τους συμπατριώτες της. Είναι παρουσιάστρια του τηλεοπτικού σταθμού «Ροζάβα TV» στην Αμούντα. Μέσα από το Twitter προσπαθεί να δείξει το δράμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο συριακό έδαφος.

«Αυτή τη στιγμή η περιοχή μου βομβαρδίστηκε από το τουρκικό πυροβολικό. Ξεκίνησαν στις 6 και 5 τοπική ώρα. Μετά από αυτά άκουγα πυροβολισμούς και από τις δύο πλευρές και μετά από αυτό υπήρξε και άλλος βομβαρδισμός στην πόλη. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν τραυματίες ή όχι. Φοβάμαι για τη ζωή μου αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το σταματήσουμε. Κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος γι αυτό. Πώς μπορώ να προστατέψω τον εαυτό μου μπροστά σε αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς; » διερωτάται η παρουσιάστρια.

ΤουρκίαΣυρίαΚούρδοι