Τουρκική εισβολή στη Συρία: Χτυπήθηκε κομβόι με δημοσιογράφους (vids)
NewsroomΦάλαγγα αμάχων και δημοσιογράφων χτύπησε νωρίτερα η τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Ρας αλ-Άιν της τουρκοσυριακής μεθορίου και σκοτώθηκαν δέκα άτομα.
«Οι συνάδέλφοί μας είναι νεκροί»
«Βρισκόμασταν στην φάλαγγα κούρδων αμάχων που στόχευσαν οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους στο Ρας αλ-Άιν. Η ομάδα μας είναι καλά, αλλά συνάδελφοί μας είναι νεκροί», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Στεφανί Περές, δημοσιογράφος της France Télévisions χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για έναν νεκρό δημοσιογράφο, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει στοιχεία για την ταυτότητα ή την εθνικότητά του. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος που έκανε εκείνη τη στιγμή live μετάδοση, κατέγραψε και την στιγμή που βόμβα χτυπά το σημείο, σκορπίζοντας τον θάνατο.
Οι εικόνες που παρουσιάζονται στα παρακάτω βίντεο είναι σκληρές.
- «Ώρα μηδέν» για τους αγρότες: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις - Το σενάριο για Χριστούγεννα με μπλόκα
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Επτά συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι - Ανάμεσά τους η μητέρα και η πεθερά του αρχηγού
- ΗΠΑ: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει - Μπλόκο λόγω S-400
- Συναγερμός στο Ιράκ: Ο Τίγρης ποταμός κινδυνεύει με ερημοποίηση - «Χωρίς νερό, δεν υπάρχει ζωή»