Κόσμος|14.10.2019 13:11

Αν είσαι άντρας, να τρως πίτσα: Η σάλτσα τομάτας ενισχύει τη γονιμότητα

Newsroom

Όχι ότι κάποιος χρειάζεται σοβαρούς λόγους για να φάει πίτσα, αλλά -πώς να το κάνουμε- όταν η επιστήμη σού δίνει μια τέτοια αφορμή, δεν μπορείς να την παρακάμψεις εύκολα. 

Σύμφωνα με το BBC, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Μεγάλη Βρετανία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το λυκοπένιο, συστατικό που περιέχεται στις τομάτες, ενδέχεται να ενισχύει την ποιότητα του σπέρματος. Για την ακρίβεια, η έρευνα απέδειξε ότι υγιείς άνδρες που κατανάλωναν δύο κουταλιές της σούπας την ημέρα από συμπυκνωμένο ή όχι πουρέ τομάτας ως συμπλήρωμα στη διατροφή τους, εμφάνιζαν καλύτερη ποιότητα σπέρματος. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές που πραγματοποίησαν τη μελέτη, φυσικά ο πουρές τομάτας δεν είναι ικανός από μόνος του να εξαλείψει την υπογονιμότητα των ανδρών, καθώς συντρέχουν πολλοί ακόμη παράγοντες, όπως το άγχος αλλά και τα ρούχα που φορούν. Γι' αυτό συστήνουν σε όσους προσπαθούν να κάνουν παιδιά να ακολουθούν γενικότερα έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με λιγότερο στρες, χωρίς στενά εσώρουχα και φυσικά να κάνουν σεξ τις ημέρες που οι σύντροφοί τους έχουν ωορρηξία, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες υπέρ τους. 

πίτσαντομάταέρευνα