Κόσμος|14.10.2019 20:01

Τυφώνας Hagibis: Τουλάχιστον 56 νεκροί στην Ιαπωνία

Newsroom

Σε τουλάχιστον 56 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Hagibis που έπληξε το Σάββατο την Ιαπωνία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Μέχρι αυτή τη στιγμή αγνοούνται 15 άτομα, όπως μετέδωσε το NHK τη Δευτέρα ενώ δεκάδες χιλιάδες μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούν επιζώντες στις πλημμυρισμένες περιοχές όπου έχουν σημειωθεί φονικές κατολισθήσεις. Σπίτια βυθισμένα στα νερά, κατολισθήσεις, χείμαρροι: Ο τυφώνας έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις, ποσότητες κατακρήμνισης ρεκόρ, σπέρνοντας την καταστροφή τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή στην κεντρική και στην ανατολική Ιαπωνία.

Εκτεταμένες πλημμύρες συνεχίζουν να πλήττουν την κεντρική νομαρχία Ναγκάνο, όπου αντιπλημμυρικό ανάχωμα υποχώρησε, με αποτέλεσμα τα νερά του ποταμού Τσικούμα να σαρώσουν κατοικημένη περιοχή και σπίτια να πλημμυρίσουν έως τον πρώτο όροφο. Σε αυτούς συγκαταλέγονται 31.000 στρατιωτικοί με 130 αεροσκάφη, κυρίως ελικόπτερα. Πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK εικονίζουν ένα από αυτά, καθώς διασώζει κατοίκους παγιδευμένους πάνω σε σκεπές σπιτιών στη Ναγκάνο.

Όμως ένας 70χρονος, καθώς προσπαθούσε να αναρριχηθεί, να φθάσει στην καμπίνα ελικοπτέρου στο Ιουάκι, στη νομαρχία Φουκουσίμα, βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από ύψος 40 μέτρων, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος στο Τόκιο.

Βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, σωστικά συνεργεία απομάκρυναν με πλεούμενα ηλικιωμένους.

νεκροίαγνοούμενοιτυφώνας Hagibis