Μήνυση κατά του γαλλικού περιοδικού Le Point από τον Ερντογάν (pic)
Μαρία ΖαχαράκηΈνα εξώφυλλο με τη φωτογραφία του Ερντογάν και ένας τίτλος «Ο Εξολοθρευτής – Η μέθοδος Ερντογάν για εθνικές εκκαθαρίσεις» ήταν αρκετά για να κινηθεί νομικά ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον του γαλλικού εβδομαδιαίου περιοδικού Le Point.
Ο δικηγόρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Χουσεΐν Αϊντίν, κατέθεσε μήνυση κατά του διευθυντή του περιοδικού Ετιέν Ζερνέλ, καθώς και τον επικεφαλής του διεθνούς τμήματος Ρομέν Γκιμπέρ για προσβολή «της τιμής και της αξιοπρέπειας ενός αρχηγού κράτους».
Το εξώφυλλο του Le Point προκάλεσε την οργή της τουρκικής προεδρίας, επειδή κατηγορεί τον Ερντογάν για «εθνικές εκκαθαρίσεις» εναντίον των Κούρδων της Συρίας στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πηγή της Ειρήνης» που εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου στη βόρεια Συρία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Le Point εξοργίζει τον Τούρκο πρόεδρο. Πέρυσι, το εβδομαδιαίο περιοδικό είχε χαρακτηρίσει τον Ερντογάν «δικτάτορα», προκαλώντας χιονοστιβάδα διαμαρτυριών στην Άγκυρα.
- Τι συμβαίνει με Τραμπ και Νετανιάχου: Ο εκνευρισμός για τις επιθέσεις σε ιρανικά κοιτάσματα και το μεγάλο διακύβευμα των ΗΠΑ
- Δημοσκόπηση MRB για OPEN: 7 στους 10 καλούν τον Μητσοτάκη να κρατήσει ουδέτερη στάση στον πόλεμο - Άλμα της ΝΔ στο 31,1%
- Πατήσια: Τον πυροβόλησαν επτά φορές επειδή τους «έδωσε» για ναρκωτικά - Πώς εξιχνιάστηκε η άγρια επίθεση
- Άνδρας σε αμόκ έκανε «γυαλιά καρφιά» μουσείο γυαλιού - Στα 240.000 δολάρια ανέρχονται οι ζημιές