Κόσμος|31.10.2019 14:03

Στη δημοσιότητα το βίντεο της επιχείρησης κατά του Aλ Μπαγκντάντι

Newsroom

Το βίντεο της επιχείρησης εξόντωσης του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έδωσαν το βράδυ της Τετάρτης (30/10) οι ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να λαμβάνουν πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τη θέση του Αλ Μπαγκντάντι πριν από έναν μήνα, μεταξύ άλλων κάποιες «χρήσιμες» πληροφορίες από τους Κούρδους, είχε πει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που τραβήχτηκε από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ φαίνεται πάνοπλη ομάδα στρατιωτών να κατευθύνεται προς το κτίριο όπου βρισκόταν ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους.

T

Ο Αλ Μπαγκντάντι διέφυγε σε ένα υπόγειο τμήμα του συγκροτήματος και σε ένα τούνελ, παίρνοντας μαζί του τρία από τα παιδιά του. Ο Έσπερ ανέφερε στην εκπομπή του Τζέικ Τάπερ στο CNN ότι οι αμερικανικές δυνάμεις κάλεσαν τον Αλ Μπαγκντάντι να παραδοθεί, όμως εκείνος αρνήθηκε.

Ο αρχηγός του ISIS πυροδότησε τα εκρηκτικά στο γιλέκο αυτοκτονίας του, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και τα παιδιά του και να προκαλέσει την κατάρρευση της σήραγγας. Κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν τραυματίστηκε, αν και ένας σκύλος τραυματίστηκε σοβαρά.

T

O πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, θα πάρει το σύνολο ή ένα μέρος της αποζημίωσης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν υποσχεθεί οι αμερικανικές αρχές σε οποιονδήποτε έδινε κρίσιμες πληροφορίες για τον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Washington Post».

Ισλαμικό ΚράτοςΗΠΑΑμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι