Κόσμος|23.11.2019 14:34

Γαλλία: Είναι γιατρός, 98 ετών και εξακολουθεί να εξετάζει ασθενείς (vid)

Newsroom

Η θέληση για ζωή και η αγάπη για ό,τι κάνουμε ίσως να μας φέρνουν πιο κοντά στην ευτυχία και τη μακροημέρευση. Αυτό αποδεικνύει, τουλάχιστον, η περίπτωση ενός 98χρονου γιατρού από τη Γαλλία, που εξακολουθεί ναεξετάζει ασθενείς. 

Το όνομά του είναι Κριστιάν Σενέ και κατάγεται από την Ανζέρ της δυτικής Γαλλίας. Πριν να γίνει γιατρός, εργαζόταν ως οξυγονοκολλητής, ωστόσο από την ημέρα που δέχθηκε τον πρώτο ασθενή του έχουν περάσει ήδη 69 ολόκληρα χρόνια. 

Παρά την προχωρημένη ηλικία του, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα υγείας ενώ, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ που έχουν αναδείξει την περίπτωσή του, δεν φοράει καν γυαλιά οράσεως. 

«Όταν ξεπεράσεις τα 60, σε βάζουν στην κατηγορία των ηλικιωμένων. Τη μια μέρα θα παίξεις χαρτιά, μετά μπίνγκο, μετά θα λύσεις σουντόκου. Με όλα αυτά αποβλακώνεσαι τελείως. Είμαι πολύ καλύτερα έτσι», δηλώνει ο ίδιος για την απόφασή του να συνεχίσει να εργάζεται. 

Μπορεί ο γιος του Σενέ, που ήταν επίσης γιατρός, να τα έχει ήδη παρατήσει, ωστόσο ο 98χρονος δεν σκοπεύει να σταματήσει σύντομα. «Αν κάθεσαι όλη την ημέρα και βλέπεις τηλεόραση πολύ γρήγορα το χάνεις, ο εγκέφαλός σου δεν αντέχει για πολύ», εξηγεί. 

Γαλλίαυπερήλικαςγιατρός