Κόσμος|29.11.2018 20:04

Κάν'το όπως ο James Bond: Περνούσε τα διόδια χωρίς να πληρώνει (vid)

Newsroom

Αν υπήρχε κίνημα «Δεν Πληρώνω» και στις ΗΠΑ, αυτός ο οδηγός από τη Φλόριντα σίγουρα θα είχε μπόλικη γνώση να μεταδώσει στους υποστηρικτές του κινήματος. 

Ο Robert Craig Davis, 70 χρόνων, ήταν από το καλοκαίρι στο στόχαστρο των αρχών της Φλόριντα, καθώς περνούσε τα διόδια χωρίς να πληρώνει, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια πατέντα του James Bond για να μην καταγράφονται οι πινακίδες του από τα ραντάρ της τροχαίας. 

Δύο οδηγοί τον είχαν καταγράψει εν ώρα δράσης, αναρτώντας σχετικά βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάπως έτσι η περίπτωσή του υπέπεσε στην αντίληψη της αστυνομίας που έψαχνε να βρει τον παραβάτη.

Στις 17 Νοεμβρίου ο αστυνομικός Alejandro Camacho που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας είδε ένα κόκκινο minivan να περνά τα διόδια σε αυτοκινητόδρομο της Φλόριντα χωρίς να πληρώνει, με τις πινακίδες καλυμμένες. Το ακολούθησε και παράλληλα ειδοποίησε τους συναδέλφους του, που κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν λίγο αργότερα.

T

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αξιωματικοί στο minivan, προέκυψε ότι ο Davis χρησιμοποιούσε μια τηλεχειριζόμενη συσκευή η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού ανέβαζε και κατέβαζε μια «κουρτίνα» πάνω από τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Αφού συνελήφθη με τις κατηγορίες της οργανωμένης απάτης και μικροκλοπής, ο 70χρονος αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα. 

ΗΠΑδιόδιαβίντεο