Κόσμος|27.11.2019 17:43

Δικάζεται το ζευγάρι που κρατούσε σε κλουβί τον γιο του και τον σκότωσε με καυτό νερό

Newsroom

Η απίστευτη ιστορία φρίκης με οικογένεια που κρατούσε μέσα σε κλουβί γάτας το πεντάχρονο παιδί της, μέχρι τη στιγμή που, τελικά, αυτό δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή, έχει προκαλέσει αποτροπιασμό στη Σιγκαπούρη

Οι γονείς-τέρατα είναι δύο 27χρονοι, οι Azlin Arujunah και Ridzuan Mega Abdul Rahman, και κατηγορούνται επίσης ότι έριξαν βραστό νερό πάνω στο άτυχο παιδί πριν από τρία χρόνια.

Η δίκη είναι σε εξέλιξη, ενώ οι εν λόγω αποκαλύψεις έγιναν κατά την πρώτη ημέρα της εκδίκασης. Ο θάνατoς του παιδιού τον Οκτώβριο του 2016 προκλήθηκε από χτυπήματα στο κεφάλι και από καυτό νερό, θερμοκρασίας άνω των 90 βαθμών Κελσίου, το οποίο έριξαν στην πλάτη του.

Σύμφωνα με τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που βγήκαν στο φως, το κλουβί στο οποίο βρισκόταν το παιδί είχε μήκος 90 εκατοστά, πλάτος 60 εκατοστά, ενώ το ύψος του μετά βίας ξεπερνούσε το μισό μέτρο.

Μοιραία υπέκυψε μια ημέρα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η μητέρα χτύπησε άσχημα τον 5χρονο, μια ημέρα τον Αύγουστο του 2016, επειδή «πέταξε ένα κουτί με μπισκότα στο πάτωμα», ενώ ο πατέρας του τον τιμώρησε τοποθετώντας ένα καυτό κουτάλι στην παλάμη του όταν πήρε κρυφά σκόνη γάλακτος για να φάει.

Το κλουβί στο οποίο αναγκαζόταν να μένει ο άτυχος 5χρονος

Οι μοναδικοί μάρτυρες υπεράσπισης του σατανικού ζευγαριού είναι οι ψυχολόγοι τους. Ο δρ Jacob Rajesh, ψυχολόγος της Arujunah, συνέταξε μια έκθεση στην οποία αναφέρει ότι η μητέρα πάσχει από μια διαταραχή προσαρμογής και έχει καταθλιπτική διάθεση. Ο έτερος γιατρός, δρ Ken Ung, διέγνωσε τον Rahman με διαταραχή υπερκινητικότητας, διάσπαση προσοχής και διαλείπουσα εκρηκτική διαταραχή (ή αλλιώς Σύνδρομο Θυμού και Εξαιρετικά Επιθετικής Συμπεριφοράς).

Το παιδί, το οποίο δεν κατονομάστηκε λόγω δικαστικής απόφασης, πέθανε λίγες μέρες μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο στο οποίο το είχαν πάει οι γονείς του. 

Στο παρελθόν, μια ανάδοχη οικογένεια είχε πάρει υπό τη σκέπη της το αγόρι λίγο μετά τη γέννησή του το 2011, όμως αυτό επέστρεψε στους βιολογικούς γονείς του το 2015. Το νομικό σύστημα της Σιγκαπούρης προβλέπει τη θανατική ποινή για μια σειρά αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δολοφονιών.

Αν κριθούν ένοχοι, οι Arujunah και Rahman θα εκτελεσθούν στη φυλακή Changi. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες. Η δίκη συνεχίζεται.

Σιγκαπούρη