Κόσμος|28.11.2019 08:38

Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες της οικίας του Οικουμενικού Πατριάρχη

Μαρία Ζαχαράκη

Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες που μπήκαν πριν από 10 ημέρες στο σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσε πριν από λίγο σε αποκλειστική είδηση η γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα ΧαμπέρΤουρκ.

Οι ληστές, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, ήταν 4 και συνελήφθησαν έπειτα από συμπλοκή με την αστυνομία στη συνοικία Μάλτεπε της ασιατικής Κωνσταντινούπολης.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δύο από τους διαρρήκτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν και κρατούνται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης, στον έναν από τους συλληφθέντες βρέθηκαν 2 όπλα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες που μπήκαν στο σπίτι του Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίου. Οι διαρρήκτες, που μπήκαν στο σπίτι του Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίου, συνελήφθησαν από ομάδα της Γενικής Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης έπειτα από συμπλοκή με 4 άτομα, ένας εκ των οποίων τραυματίστηκε, την ώρα που επιχειρούσαν να ληστέψουν βίλα στην περιοχή Καρτάλ Ντράγκος. Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν και δύο όπλα που βρέθηκαν πάνω στον έναν εκ των συλληφθέντων. Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο νομάρχης Αλί Γερλίκαγιά ευχαριστεί τους αστυνομικούς που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση και τη Γενική Ασφάλεια».

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος