Κόσμος|29.11.2019 21:41

Ο απεσταλμένος του Open TV στη Γέφυρα του Λονδίνου λίγο μετά την επίθεση (vid)

Newsroom

Το Open TV βρέθηκε στο Λονδίνο με τον απεσταλμένο του Γιάννη Χαραμίδη και μεταδίδει αποκλειστικές εικόνες και ρεπορτάζ από τη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε ο δημοσιογράφος του «Ανοιχτού Καναλιού», τον απόλυτο τρόμο βίωσαν σήμερα οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν οπλισμένος άντρας, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, κραδαίνοντας μαχαίρι και φορώντας ψεύτικο γιλέκο με εκρηκτικά, άρχισε να επιτίθεται κατά των ανυποψίαστων περιστατικών, και ενώ οι δρόμοι ήταν γεμάτοι λόγω της Black Friday. 

Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν (γίνεται λόγος για επτά άτομα), όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν. Οι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο και, όπως μεταδίδεται, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άντρα που φέρεται να είναι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης - ένα επεισόδιο που αντιμετωπίζεται ως «τρομοκρατικό» από τη βρετανική αστυνομία.

«Σε αυτό το στάδιο, οι συνθήκες γύρω από το συμβάν δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Επομένως, για προληπτικούς λόγους, το αντιμετωπίζουμε σαν να ήταν τρομοκρατικό» ανέφερε στο Twitter η αστυνομία. Λίγο νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές, που κλήθηκαν στο σημείο στις 13.58 τοπική ώρα, ανέφεραν ότι «ένας άνδρας συνελήφθη» και υπάρχει «ένας αριθμός τραυματιών».

«Είδα έναν άνδρα να πέφτει στο έδαφος, με ένα μαχαίρι δίπλα του» αφού προηγουμένως είχαν ακουστεί «πολλοί πυροβολισμοί», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άνδρας που εργάζεται σε ένα γραφείο απέναντι από τη γέφυρα. Όπως είπε, στην περιοχή βρίσκονταν περίπου δέκα αστυνομικοί με πολλά εκπαιδευμένα σκυλιά για να εξουδετερώσουν τον ύποπτο, που φορούσε ψεύτικο γιλέκο αυτοκτονίας.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από τον χώρο εργασίας αυτού του μάρτυρα περίπου μισή ώρα αργότερα δείχνει έναν άνδρα να απομακρύνεται με φορείο και έναν άλλον, τραυματισμένο στον ώμο, να συνοδεύεται από τους τραυματιοφορείς. Άλλος μάρτυρας είπε και αυτός ότι είδε έναν άνδρα στο έδαφος, με ένα μαχαίρι και ένα σακίδιο κοντά του.

Tζέρεμι Κόρμπιν: Σοκαριστικό συμβάν

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν έκανε λόγο για «σοκαριστικό» συμβάν και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν άμεσα.

νεκρόςΛονδίνοΑγγλίαΛονδίνο πυροβολισμοί