Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το μνημόνιο για τη Λιβύη είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο (vid)
NewsroomΤο απόγευμα της Κυριακής ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη.
«Η συμφωνία με τη Λιβύη συντάσσεται με το διεθνές δίκαιο», όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv η ανταποκρίτριά του, Μαρία Ζαχαράκη, στον απόηχο της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.
Στην ουσία, η συγκεκριμένη τουρκική ανακοίνωση απαντά και στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο που έκαναν δηλώσεις μετά την υπογραφή μνημονίου της Τουρκίας με τη Λιβύη για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, προειδοποιεί Αθήνα και Κάιρο ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα απορρίπτει ότι τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα.
- Χιλιάδες κόσμου στη Νίκαια για το τελευταίο χειροκρότημα στον Γιώργο Μαζωνάκη - Στις 13:00 η κηδεία
- Δραπέτης ο Αλκέτ Ριζάι: Δεν επέστρεψε στη φυλακή - Τι τον συνδέει με τους πυροβολισμούς στην Ανάβυσσο
- «Κάναμε ΚΑΡΠΑ 1 ώρα και 20 λεπτά»: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον θάνατο της γυναίκας στην Αίγινα - Συγκλονιστικό βίντεο
- «Ο χάρτης της κατοχής»: Πώς ο τουρκικός Τύπος υποδέχτηκε τον Μητσοτάκη στο Καστελόριζο