Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το μνημόνιο για τη Λιβύη είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο (vid)
NewsroomΤο απόγευμα της Κυριακής ανακοίνωση εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με την υπογραφή μνημονίου με τη Λιβύη.
«Η συμφωνία με τη Λιβύη συντάσσεται με το διεθνές δίκαιο», όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Tv η ανταποκρίτριά του, Μαρία Ζαχαράκη, στον απόηχο της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.
Στην ουσία, η συγκεκριμένη τουρκική ανακοίνωση απαντά και στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο που έκαναν δηλώσεις μετά την υπογραφή μνημονίου της Τουρκίας με τη Λιβύη για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, προειδοποιεί Αθήνα και Κάιρο ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα απορρίπτει ότι τα νησιά διαθέτουν υφαλοκρηπίδα.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων