Κόσμος|05.12.2019 18:39

Νάνσι Πελόζι: Παραπέμπει τον Ντόναλντ Τραμπ

Newsroom

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία ανήκει στους Δημοκρατικούς, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι διαδικασίες για την καθαίρεση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιταχύνονται, αφού, όπως δήλωσε, τα στοιχεία κρίνονται επαρκή για να κινηθεί η διαδικασία κατά του Αμερικανού Προέδρου.

Αυτό, σύμφωνα με τους επαΐοντες, σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί αναμένεται να ψηφίσουν για την παραπομπή του Προέδρου πριν από το πέρας του 2019.

Η Πελόζι είπε ότι έχουν προκύψει ευρήματα που δείχνουν ότι ο Τραμπ προέβη σε κατάχρηση εξουσίας για ίδια πολιτικά οφέλη και έτσι καταπάτησε τον όρκο του στο Σύνταγμα.

Πιο συγκεκριμένα, οι Δημοκρατικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραπέμψουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ οδεύει να γίνει ο τρίτος πρόεδρος που παραπέμπεται στην αμερικανική ιστορία. Ωστόσο, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι πιθανότητες να καταδικαστεί από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Γερουσία είναι μικρές.

Τραμπ: Ο,τι είναι να κάνετε, κάντε το γρήγορα

Λίγο πριν από τις ανακοινώσεις της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την παράταξη των Δημοκρατικών, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, να επιταχύνουν τη διαδικασία προκειμένου να τύχεις μιας δίκαιας δίκης στη Γερουσία, η οποία όμως ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς.

«Αν θέλετε να με παραπέμψετε, να το κάνετε τώρα, γρήγορα, ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία και να επιστρέψει στην κανονικότητα η χώρα» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ τονίζει ότι θα καθαρίσει τον βάλτο.

HΠΑΝτόναλντ ΤραμπΝάνσι Πελόζι