Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας παραγκωνίστηκε στην G20
NewsroomΟ πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παραγκωνίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της επίσημης «οικογενειακής φωτογραφίας» των ηγετών της διεθνούς κοινότητας και άλλων αξιωματούχων της Συνόδου της G20 στο Μπουένος Άιρες και στάθηκε στην άκρη της ομάδας που πόζαρε, ενώ τον αγνοούσαν οι άλλοι συμμετέχοντες της Συνόδου.
Η παρουσία του πρίγκιπα Μοχάμεντ στη διεθνή Σύνοδο ήταν αμφιλεγόμενη μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο.
Ο πρίγκιπας διάδοχος σύντομα αποχώρησε από τη σκηνή χωρίς να ανταλλάξει χειραψία με κανέναν ή να συνομιλήσει με άλλους ηγέτες.
Στο κέντρο της φωτογραφίας βρισκόταν ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι, ο οικοδεσπότης της φετινής Συνόδου.
Ο Μάκρι ανέφερε ότι οι κατηγορίες ότι ο πρίγκιπας Μοχάμεντ εμπλέκεται στον θάνατο του Κασόγκι ενδέχεται να συζητηθούν από τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας κατά τη διάρκεια της διήμερης συνόδου. Η Σαουδική Αραβία απαντάει ότι ο πρίγκιπας δεν είχε γνώση της δολοφονίας.
Αργότερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ έκαναν χάι φάιβ κι αντήλλαξαν μια χειραψία, ενώ γελούσαν δυνατά την ώρα που κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων.
- Έκρυθμη η κατάσταση σε Ιράν και Λίβανο: «Θα συνεχίσουμε», λέει ο Νετανιάχου - Η Ουκρανία θα βοηθήσει τις ΗΠΑ
- Ανατριχιαστική φωτογραφία: Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα η στιγμή της εκτέλεσης των «200»
- Επιχειρηματίας καταγγέλλει πως άνδρας του «άρπαξε» 190.000 ευρώ και γνωστές αθλήτριες τον ξυλοκόπησαν
- Έφτασαν τα πρώτα ραβασάκια για ανασφάλιστα οχήματα και μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας