Κόσμος|17.12.2019 17:04

Ιορδανία: Αύξηση από την ελληνική αγορά κατά 81%

Ντέπη Χιωτοπούλου

Αύξηση της τάξεως του 81,6% παρουσίασε το ρεύμα της ελληνικής αγοράς προς την Ιορδανία, στατιστικά στοιχεία που καταγράφηκαν για το μήνα Νοέμβριο.

Ο λόγος της εν λόγω αύξησης, όπως είπε στο ethnos.gr ο υπεύθυνος θρησκευτικού τουρισμού του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας (ΟΤΙ)  Amer Al Twal, οφείλεται στην προσθήκη νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία, τόσο από Αθήνα όσο και από Θεσσαλονίκη.

Αύξηση 81,6%

Οπως ανέφερε στο ethnos.gr ο κ. Twal, το 2019 καταγράφηκαν 7.700 αφίξεις Ελλήνων τουριστών στην Ιορδανία έναντι 4.006 για το 2018.

«Τρεις εβδομάδες, μετά τις παρουσιάσεις που πραγματοποιήσαμε στην Ελλάδα, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, είδαμε τις αφίξεις από την ελληνική αγορά να σημειώνουν αύξηση 81,6%» ανέφερε ο υπεύθυνος του θρησκευτικού τουρισμού του ΟΤΙ   Amer Al Twal, στο πλαίσιο αποστολής μας στην Ιορδανία.

Συγκεκριμένα, για το μήνα Νοέμβριο καταγράφηκαν 2.021 αφίξεις Ελλήνων τουριστών, έναντι 1.313 τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Σ’ ότι αφορά την ετήσια καταγραφή τουριστών στην Ιορδανία, ανέρχονται στα 4,5 εκατ. τουρίστες.

Δημοφιλέστερο αξιοθέατο της χώρας αποτελεί η Πέτρα, η οποία μάλιστα στις 21 Νοεμβρίου, ανέδειξε τον 1 εκατ. επισκέπτη (σ.σ. ήταν μια Αμερικανίδα που είχε επισκεφτεί την χώρα με τον σύζυγό της για το ‘μήνα του μέλιτος’ και κέρδισε απεριόριστα αεροπορικά εισιτήρια για την Ιορδανία),

ενώ δεύτερο αξιοθέατο είναι το Σημείο Βάπτισης του Χριστού με 300.000 περίπου επισκέπτες ετησίως.

Να σημειώσουμε, ότι οι παρουσιάσεις του Οργανισμού Τουρισμού Ιορδανίας είχαν πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού Ιορδανίας και τη συνεργασία με την Πρεσβεία Ιορδανίας και το Προξενείο Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 26 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αντίστοιχα.

Σύνδεση με τρεις αεροπορικές εταιρίες

Σ’ ότι αφορά την αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ιορδανίας, δραστηριοποιούνται τρεις αεροπορικές εταιρίες: μία ελληνική με σύνδεση Αθήνα – Αμμάν – Αθήνα, κάθε Τετάρτη και Κυριακή, η ιορδανική κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή και μια χαμηλού κόστους που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Αμμάν κάθε Δευτέρα και Παρασκευή και την Αθήνα με την Ακαμπα, επίσης, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.  

Φωτογραφίες: Ντέπυ Χιωτοπούλου

Ιορδανίατουρισμός