Κόσμος|21.12.2019 12:37

Pantone: Αυτό είναι το «χρώμα της χρονιάς» για το 2020

Newsroom

To 1999 ήταν η πρώτη χρονιά που ο οίκος παραγωγής χρωμάτων Pantone δημοσίευσε το «χρώμα της χρονιάς». Έκτοτε, έγινε θεσμός και κάθε χρόνο η εταιρεία, στην εκπνοή του έτους, ανακοινώνει το χρώμα της χρονιάς που έρχεται. Έτσι, λοιπόν, για το 2020, «χρώμα της χρονιάς» είναι το κλασικό μπλε, που στο χρωματολόγιο της Pantone απαντάται στον αριθμό 19-4052. 

Πρόκειται για ένα χρώμα που εκφράζει τη διαχρονικότητα και την απλότητα. Σύμφωνα με το επίσημο site της εταιρείας, αυτή η απόχρωση του μπλε επιλέχθηκε επειδή συνδυάζει την «ηρεμία, την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία» και υπογραμμίζει «την επιθυμία μας για ένα αξιόπιστο και σταθερό υπόβαθρο πάνω στο οποίο θα οικοδομήσουμε το πέρασμα στη νέα εποχή». 

Τι σημαίνει πρακτικά η ανάδειξη αυτής της απόχρωσης ως «χρώματος της χρονιάς»; Βασικά, θα επηρεάσει όσους σκοπεύετε να κάνετε κάποια ανακαίνιση, να ανανεώσετες την γκαρνταρόμπας σας κλπ., καθώς ο θεσμός αυτός καθορίζει τις τάσεις στη διακόσμηση, το σχέδιο των τεχνολογικών gadgets, του μακιγιάζ και οποιαδήποτε άλλη κατηγορία αγορών. 

χρώμαPantone