Κόσμος|25.12.2019 13:14

Χριστούγεννα: Προετοιμασίες σε όλο τον κόσμο - Το ταξίδι του Άη Βασίλη

Newsroom

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου είναι αυτή που διανύουμε και οι μητροπόλεις του κόσμου έχουν φορέσει τα γιορτινά τους, αναμένοντας την ημέρα των Χριστουγέννων. Φώτα, μπάλες, γιρλάντες και κάθε λογής γιορτινές φιγούρε συνθέτουν το σκηνικό απ' άκρη σ' άκρη του πλανήτη. 

Οι Λονδρέζοι έχουν κατακλύσει τους κεντρικούς δρόμους για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, καθώς είναι αδύνατο να αντισταθούν στις στολισμένες βιτρίνες. Σύμφωνα με έρευνα, οι Βρετανοί αναμένεται να δαπανήσουν σχεδόν 40% περισσότερα χρήματα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. 

Στο ίδιο κλίμα και το Παρίσι. Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα είναι γεμάτα κόσμο και στολίδια. Οι δρόμοι, που πριν από λίγες ημέρες γέμιζαν από δακρυγόνα και διαδηλωτές, πλέον σφύζουν από χριστουγεννιάτικα φώτα και ζωή, ενώ οι πιο τολμηροί δοκιμάζουν το ταλέντο τους στο πατινάζ στον πάγο. 

Στο Βερολίνο, ο Βοτανικός Κήπος έχει μετατραπεί σε μία εντυπωσιακή εγκατάσταση, με φώτα, λέηζερ και μουσική. Στις τοπικές χριστουγεννιάτικες αγορές, εκτός από στολίδια και χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, οι πολίτες μπορούν να βρουν και παραδοσιακές λιχουδιές. 

Περισσότερα, στο ρεπορτάζ του OPEN TV που ακολουθεί:

Στο μεταξύ, συνεχίζει το ταξίδι του ο Άη Βασίλης...

εορτασμοίΧριστούγεννα