Κόσμος|08.01.2020 00:22

Ιρακ: Επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας

Newsroom

Τουλάχιστον πέντε πύραυλοι έπληξαν βάσεις αμερικανικών και βρετανικών στρατευμάτων στη Βαγδάτη, ανέφερε αξιωματούχος του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών την Τρίτη.

Σύμφωνα με την Daily Mail,  οι πύραυλοι λέγεται ότι έχουν χτυπήσει τη στρατιωτική βάση al-Taji, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, την Τρίτη το βράδυ αν και δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το αν και πόσες απώλειες προκλήθηκαν ή πόσο σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί οι στρατιωτικές βάσεις. Οι σειρήνες ακούστηκαν στο αμερικανικό προξενείο στο Erbil, στην περιοχή του Κουρδιστάν, σύμφωνα με την Al Ghad TV.

Το χτύπημα έλαβε χώρα λίγες μόνο ώρες μετά τη διενέργεια ανεπιθύμητων αεροπορικών επιδρομών στις βάσεις πολιτοφυλακής στο Δυτικό Ιράκ και τη Συρία, στοχεύοντας στις Ομάδες Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ (PMU), μια παραστρατιωτική ομάδα που αποτελεί μέρος της ιρακινής κυβέρνησης. Οι αμερικανικές δυνάμεις λέγεται ότι στοχεύουν συγκεκριμένα στο Kataib Hezbollah, μια ομάδα στο PMU, απαντώντας στις επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ.

πύραυλοιΗΠΑστρατιωτική βάσηΒαγδάτηΙράκ